Usunięte na żądanie użytkownika
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie opony są najlepsze do XT i XTZ? Opinie, oceny, zestawienia....
Zwiń
X
-
blyshkrik
-
blyshkrik
-
[750] O oponach...
Witajcie
O gumach na nowym forum chyba jeszcze nie było. Mam trochę własnych obserwacji, którymi chętnie się podzielę.
Na początku były Heidenau K76 - fajna guma jak na swą cenę, nieźle na mokrym, dobrze na suchym, szutry/lekki piach/lekkie błoto - zupełnie dzielnie dawały radę.
Potem zmiana moto i tam były Dunlop Trailmax D607. Diametralna zmiana jazdy. Na mokrym super, o suchym nie wspomnę. Lekki teren - zupełnie porównywalna z K76. Mimo iż kapcie spoko jeszcze sezon by pociągnęły, to napadła mnie potrzeba zainwestowania w moto i bardzo chciałem Enduro 3 Sahara, ale niestety nie ma ich w rozmiarze 150x70R17. Wahałem się jeszcze pomiędzy Conti TraiAttack a Tourance, ale jak wiadomo Cena Czyni Cuda, więc zakupiłem mu nowiutkie tegoroczne papucie - Metzeler Tourance EXP. Na razie mogę powiedzieć tylko coś o asfalcie - suchy, a zwłaszcza mokry - jest REWELACJA!. Na grubym szutrze jest wiele lepiej niż Dunlop i Heidenau. Po sobocie pewnie ciut więcej powiem o ich zachowaniu w lekkim terenie....prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Taa, prawda Adaś, ale nie porównuję XTZ i GS bo w prowadzeniu dzieli je przepaść. Czasem na tych samych podkrakowskich trasach testuję różne moto (TA 700, AT, stelvio, tiger, XTZ tudzież aktualnie GS) w jak najbardziej zbliżonych warunkach terenowo-pogodowych. Nie jestem ekspertem, więc przedstawiam własne odczucia ze zwykłej, codziennej jazdy....prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Zamieszczone przez cochise Zobacz postaTaa, prawda Adaś, ale nie porównuję XTZ i GS bo w prowadzeniu dzieli je przepaść.Hvězdy chtějí patřit Tobě...
Komentarz
-
Zamieszczone przez xieciu Zobacz postato po co się przesiadaliście na GS?sigpic
Komentarz
-
Zamieszczone przez fxrider Zobacz postaPo to, aby być po tej lepszej stronie przepaści
Komentarz
-
Zamieszczone przez BANAN Zobacz postaale to my jesteśmy po tej lepszej stronie
ale żarty żartami, leszczem jestem w doświadczeniu motocyklowym, ale dziś w okolicy Morska/Pilicy zamykałem zakręciki takie (widać po oponkach) że aż sam się dziwię. Na XTZ nigdy bym się na to nie odważył....prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...
Komentarz
-
Hej
ja też, po wysłuchaniu i przeczytaniu tysiąca opinii, zdecydowałem się na TKC 80 na przód, a do tego E07 na tył.
Wodor - ja znalazłem TKC po 265 zeta http://www.conti-bike.pl/product_inf...roducts_id=162
Komentarz
-
Właśnie jestem na wykończeniu BRIDGESTONE Trial Wing TW 42. Założyłbym je jeszcze raz ale potrzebuje coś bardziej w teren. Bardzo fajna oponka. Parę razy udało mi się ją zamknąć na suchym. Na mokrym nigdy nie miałem z nią żadnego problemu. Pod koniec teren odpada.Im GORZEJ tym LEPIEJ.
Nikt nie mówił że będzie letko.
Komentarz
Komentarz