Zamieszczone przez Prince
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie opony są najlepsze do XT i XTZ? Opinie, oceny, zestawienia....
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaTrafiłeś na dobre opony oraz dętki i masz proste felgi, do 20 gram nic nie czuć.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Prince Zobacz posta... A na krzywą felgę wyważanie nic nie pomoże. Tzn da sie wyważyć "na zero" krzywą- tylko po co?"Na dobry początek - jedź na koniec świata"
Komentarz
-
Czy to prawda że opony bezdętkowe są dużo sztywniejsze na bokach i ciężko je zdejmować łyżkami.
Mam na myśli oponę bezdętkową z dętką w tenere i ewentualne łatanie kapcia.
EDIT:
Druga rzecz, wiem że jest w tym wątku 100 opinii o Continental'ach tkc 80 i Haidenau'ach K60
Ale zapytam: czy k 60 wypada znacznie gorzej niż tkc 80 na gruncie i czy k 60 jest znacznie trwalsze niż ctk 80.
Myślę o przedniej gumie.
To pytanie do kogoś kto jeździł na obu modelach, dlatego pytam mino wertowania wątku.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tomur Zobacz postaCzy to prawda że opony bezdętkowe są dużo sztywniejsze na bokach i ciężko je zdejmować łyżkami.
Mam na myśli oponę bezdętkową z dętką w tenere i ewentualne łatanie kapcia.
EDIT:
Druga rzecz, wiem że jest w tym wątku 100 opinii o Continental'ach tkc 80 i Haidenau'ach K60
Ale zapytam: czy k 60 wypada znacznie gorzej niż tkc 80 na gruncie i czy k 60 jest znacznie trwalsze niż ctk 80.
Myślę o przedniej gumie.
To pytanie do kogoś kto jeździł na obu modelach, dlatego pytam mino wertowania wątku.
K60 wypada gorzej w terenie ale wytrzymuje znacznie dłuzej niż TKC. Tomek - jak myślisz o jakiejś gumce na przód w lekki teren to mam na zbyciu lekko używanego deserta - jak poświęcisz browarek to Ci go dam... zobaczysz czy pasuje Ci jazda na tego typu gumkach.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tomur Zobacz postaDruga rzecz, wiem że jest w tym wątku 100 opinii o Continental'ach tkc 80 i Haidenau'ach K60
Myślę o przedniej gumie..
Komentarz
-
Z chęcią zapodał bym coś terenowego do tenere.
Ale nie mogę ciągle zedrzeć szosowego danlopa trailmaxa z przodu. Szkoda wyrzucać nie wytarty i nie taki stary ...raczej
Na tył nie ma sensu kostki jak przód zostanie ten.
Chyba skorzystam Czeczen z Twojej propozycji. A co to znaczy desetr? mitas e 09 desert?
Najwyżej na przód będzie kostka a a tyłu stary albo mniej stary trailmax.
Myślę że to ma sens.
Na tył to tylko mitas e09 widzę jako sensowną kostkę, ale nie mam do tych mitasów przekonania.
W rusku mitasy sobie chwalę ale ten jest mniej narowisty niż super hiper dakarowy sprzęt
Komentarz
-
Jeżeli wyrobisz kosztowo to na tył polecam michelin T 63 ,ten sam bieżnik co w majtasie (zerżnęli) a guma znacznie lepsza na mokrym asfalcie. Moim zdaniem na mokrym nie ustępuje dużo TKC a zapewnia lepszą trakcję w terenieJeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Nowy E09 na tył i możesz się zacząć bawić w terenie, jak ci sie spodoba to C02 Na przód jak pisałem, min. TKC80 ale zdecydowanie lepiej cos typowo terenowego....moze jakis motoz...
Ja mam kpl s12xc i to kosi w terenie, enduro comp 3 na tyle z michała tez zajebiscie robi, podobno Mitas 946 jest tez zajebisty i w dobrej cenie, to chyba jakies nowe i kto latał mówi ze grzebią dobrzeOstatnio edytowany przez trocin; 48.Enduro nie klęka
R 1100 GS '99 - limonka
Pajero 3.2 DiD '03
Komentarz
Komentarz