Ja tam zamiast takiego tkc70 brał bym sprawdzonego pirelli at90 scorpion
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie opony sÄ… najlepsze do XT i XTZ? Opinie, oceny, zestawienia....
Zwiń
X
-
A/T wydaja się być bardziej off-owe. Za to S/T wyglądają dość podobnie do TKC 70
Pirelli MT 90 A/T
pirelli_mt_90_at_scorpion.jpg
Pirelli MT 90 S/T
pirelli_mt_90_st_scorpion.jpgCoś mi za bardzo błyszczy, żeby chciało jeździć...
Komentarz
-
Miałem kpl. Pirelli MT 90 S/T, bardzo dobre na asfalt, obojętne, mokry czy suchy i rozsądnie na twarde szutry, żadne piaski, a już błotka to omijać z daleka ( miałem okazję przebijać się przez niezbyt błotnisty malutki strumyczek, naprawdę odradzam). Wersja A/T nie jest wcale lepsza, te opony były a może jeszcze są na pierwszy montaż do KTM LC8. Tu kolega mający takie opony w swoim LC8 potwierdził to że na asfalt są bardzo dobre, szuterki jak wyżej, błotko nie, mieliśmy okazję kiedyś pojeździć razem na po rozmiękłej gliniastej drodze to tylko dzięki rozsądkowi i umiejętnościom jechał powoli dwójeczką bo mocniejsze odkręcenie skutkowało niekontrolowanym uślizgiem tyłu i przodu.
Komentarz
-
Od dłuższego już czasu zastanawiam się jaką oponę wsadzić na przód do 660. Z tyłu pewnie ponownie wyląduje Mitas e-09. Teraz z przodu siedzi kostka od CST i e09 z tyłu, ale pora już wymienic. Jakieś propozycje? Motoza deserta można dostać w Polsce jeszcze?Ostatnio edytowany przez szokiz; 3927.
Komentarz
-
Zamieszczone przez szokiz Zobacz postaOd dłuższego już czasu zastanawiam się jaką oponę wsadzić na przód do 660. Z tyłu pewnie ponownie wyląduje Mitas e-09. Teraz z przodu siedzi kostka od CST i e09 z tyłu, ale pora już wymienic. Jakieś propozycje? Motoza deserta można dostać w Polsce jeszcze?
Komentarz
-
Jakie mitasy? 08 pewnie, to gówno jest,
anak 3 nie robi tak jak 2 ale to spokojnie guma do polecenia na czarneBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
W porównaniu do mitasa 08, zwłaszcza z przodu każda opona będzie lepsza. W życiu nigdy nie miałem gorszej opony, a zakładałem nówkę więc nawet nie chcę myśleć jak robi stara. Dunlopy Trailmaxy śmiało mogę polecić za Robertem dodam tylko że nawet w dużym deszczu nie musiałem zwalniać, trzymały na mokro lepiej niż jakikolwiek mitas na sucho. Teraz latam na saharze z przodu i 09 na tyle bo jakoś tak więcej asfalt omijam."Na dobry początek - jedź na koniec świata"
Komentarz
-
Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz postaContiEscapePzdr!
prawko juz na 650, XTZ750 byla moim pierwszym moto, a teraz mam frajde
Komentarz
-
Zamieszczone przez qpcio Zobacz postaja sie wlasnie powoli zaczynam zastanawiac jakie buty na wiosne kupic (bo te scorpiony moje dojezdza) i ale rozstrzal mam ogromny od TKC (bo jednak staram sie coraz wiecej z czarnego uciekac ... ale nie zawsze sie udaje i troche ich szkoda), wlasnie przez ContiEscape'y (ktore zalozylem do teresy, ale nie zrobilem na nich w koncu chyba nawet 1000km), az do po prostu odswiezenia Scorpionow (na czym czuje, ze sie skonczy) ;-) osiolkowi w zloby dano...Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz