Oczekuję pomysłów co założyć na przód w ST, teraz założona jest typowo crossowa kostka Kyoto zakupiona praktycznie nie używana od Forumowicza za 5 dych wyjechałem ją do końca przejechała jakies 5,5 tyś. km w terenie zachowywały się wzorowo w każdych warunkach na asfalcie też było ok jak na kostkę oczywiście i trzeba coś nowego kupić oczywiście w kostce bo w teren już nic innego nie uznaję. Jakieś pomysły, propozycje, myślałem o Motozie Tractinatorze Desert ale podobno strasznie twarde i na mokrym asfalcie jest nawet nie źle a masakrycznie może Michałki t63 a może TKC-ki albo Metzelery MC Karoo a może.... celuje raczej w te do około 300 zł.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Jakie opony są najlepsze do XT i XTZ? Opinie, oceny, zestawienia....
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaOczekuję pomysłów co założyć na przód w ST, teraz założona jest typowo crossowa kostka Kyoto zakupiona praktycznie nie używana od Forumowicza za 5 dych wyjechałem ją do końca przejechała jakies 5,5 tyś. km w terenie zachowywały się wzorowo w każdych warunkach na asfalcie też było ok jak na kostkę oczywiście i trzeba coś nowego kupić oczywiście w kostce bo w teren już nic innego nie uznaję. Jakieś pomysły, propozycje, myślałem o Motozie Tractinatorze Desert ale podobno strasznie twarde i na mokrym asfalcie jest nawet nie źle a masakrycznie może Michałki t63 a może TKC-ki albo Metzelery MC Karoo a może.... celuje raczej w te do około 300 zł.Ja je polecam-super dualowe opony (przód)
hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Komar 2350; WSK 175 Kobuz; JAWA TS 350 Sport; YAMAHA XT660Z; KTM LC4 ADV; KTM LC8 ADV; obecnie KTM 625 SXC
Komentarz
-
Zamieszczone przez arek Zobacz postaKtoś jeździ / jeździł na karoo t ?.Jak dają rade na asfalcie ?Sowizdrzał
KTM 750 6T
Nie wierz, nie bój się, nie proś!
Komentarz
-
Witam, ja w mojej Teresce 750 mam MICHELIN ANAKEE 2 (przod i tył) i bardzo sobie je chwale. Głównie polecam na asfalt a i na piachu jak sprawnie operuje się gazem to tył zaczyna raz dwa wyciągać.
Jako plus: Minimalne zużycie i bardzo dobrze trzymają po rozgrzaniu w zakretach.
Wczesniej zjezdziłem Honda NX 650 kompleik Mista E07 (130/80 chyba)na tyle. I byłem bardzo z nich zadowolony, pełny ogień i nie zdażyło mi się w żadnym bagnie ani piachu zatrzymać. Na asfalcie też nawet nie zle choć na mokrym pare razy leciałem bokiem.
W sumie to i na łysych kapciach po piachu się jeździło lekkim łukiem żeby resztki kostek glebe gryzły
Komentarz
-
Zamieszczone przez arek Zobacz postaKtoś jeździ / jeździł na karoo t ?.Jak dają rade na asfalcie ?Na asfalcie jak każda mniejsza czy większa kostka - proszenie się o kuku. Nie poszalejesz, na dojazd OK.
- - - Zaktualizowano - - -
Zamieszczone przez arturgta Zobacz postaWitam, ja w mojej Teresce 750 mam MICHELIN ANAKEE 2 (przod i tył) i bardzo sobie je chwale. Głównie polecam na asfalt a i na piachu jak sprawnie operuje się gazem to tył zaczyna raz dwa wyciągać.
Jako plus: Minimalne zużycie i bardzo dobrze trzymają po rozgrzaniu w zakretach.
Wczesniej zjezdziłem Honda NX 650 kompleik Mista E07 (130/80 chyba)na tyle. I byłem bardzo z nich zadowolony, pełny ogień i nie zdażyło mi się w żadnym bagnie ani piachu zatrzymać. Na asfalcie też nawet nie zle choć na mokrym pare razy leciałem bokiem.
W sumie to i na łysych kapciach po piachu się jeździło lekkim łukiem żeby resztki kostek glebe gryzły--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaW Europie mało znane i niedoceniane. W Amerykach znane i doceniane.Na asfalcie jak każda mniejsza czy większa kostka - proszenie się o kuku. Nie poszalejesz, na dojazd OK.
.Z drugiej strony winkli tez żal.Najprościej to mają chyba cruiserowcy - opona ma być szeroka
.
A co do Anakee 2, to ja osobiście się zawiodłem. Na mokrym rewelacja, na zimnym rewelacja, przebiegi ok ale jeśli jest gorąco to niestety w winklach szału nie ma.Ostatnio edytowany przez arek; 234.
Komentarz
-
mam na tyle MITAS E09 rozmiar 140 na coś tam...
- w terenie super, ogień i do przodu
- suchy asfalt super jak na razie
- mokry asfalt, no cóż... ostatnio na spotkaniu w Pęczniewie powrót w dużym deszczu na teren spotkania, przy ok 80 km/h chciałem zmienić na piątkę i lekko się rozpędzałem = poślizg tylnego koła i mało się nie zes.ałem
- opona twarda nie zauważyłem aby się zdzierała
- co do deszczu to raczej w nim nie jeżdżę/nie jeździmy i ogólnie jestem zadowolony z tej oponki
- przez to że twarda guma przy zmianie kapcia samemu trzeba się namęczyć ale da się też radę
Komentarz
-
Zamieszczone przez piotr13 Zobacz postaco do shinko 705 to zrobiłem na niej (tył) ponad 30 tys i nic nie wybuchło ,zwyczajnie jest zjechana i tyle,pojawiła się drobniutka siateczka spękań i zaczyna być "drewniana' na zimno ale po rozgrzaniu jeszcze jako tako trzyma.Opona założona w 2010 ,rok produkcji musiałbym iść i sprawdzić.Wygląda,że albo trafiłem jakiś wyjątkowy egzemplarz albo drastycznie pogorszyła im się jakość produkcji ostatnio...
Komentarz
-
Zamieszczone przez małoś86 Zobacz postaPany? Opony pokroju TKC80 czy E09 oddawać do wyważenia? Czy przez klocki i tak będzie bicie? Jak miałem typowe kostki w golarce 2t to spece wyważania zabroniłyBył Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
Akurat ani z zakładaniem ani wyważaniem koł problemów nie mam, ale wyważanie odpuściłem. Założyłem na dwie godziny przed wyjazdem na urlop wiec stwierdziłem ,że za chwile i tak nowe sie ułożą -wiec to co wyważę zmieni sie chwila moment. Tak przejeździłem około 3 tyś. I nie zauważyłem żadnych negatywnych reakcji do 150( Na trasie staram sie trzymać 130-140). Powyżej nie jeździłem bo przy kasku z daszkiem łeb urywało. Tak wiec nie jest to takie "kategoryczne"
Komentarz
Komentarz