Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Michelin Anake a Transalpina

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Michelin Anake a Transalpina

Wybieram się we wrześniu na transalipne, czy waszym zdaniem można przejechać tą trasę na oponach Michelin Anakee?

Tak, wiele osób widziałem na takich oponach, które przejeżdzały Transalpinę czy to na wiosnę, latem czy jesienią. Oczywiście nie na żywo, a na fotach. Kolega kolegi zdaje mi się, że Trampkiem na Anakach 2 przejechał tę drogę w pod koniec maja czy coś takiego.
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Bez przesady, transalpina to zwykła, trochę dziurawa droga asfaltowa, nie odbiegająca jakoś in minus jakością (a niektóre odcinki są na prawdę dobre) od średniej rumuńskiej. Trzeba tylko uważać, bo często leży piach, grys za ślepymi zakrętami, lub po ładnym odcinku z nowym asfaltem zaczynają się bez ostrzeżenia większe dziury - do ostrzejszego winklowania warto ją wcześniej przejechać zapoznawczo. Z tego co pamiętam po północnej stronie (słynnej z fotografii serpentyn) asfalt jest już dobry, południowa (od tamy do tunelu) część jest zdradliwa.
      Rozumiałbym takie pytanie w kontekście Urdeli(67c), ale tam też dałoby radę bez szarżowania przejechać na tych gumach.

pzdr, Adam
      sigpic

Komentarz

Właśnie pisze o trasie 67C i przełęczy Urdele. Ty zdaje się masz na myśli trasę transfogarską.

Komentarz

Masz rację, pokićkało mi się - sorry. Niemniej odpowiedź na pytanie też masz. Nie polecam jazdy po deszczu bo na tych kamieniach po prostu ślisko będzie.
          sigpic

Komentarz

Pracuję...
          X