Jezdze od 2 lat na KN bez regulacji gaznika silnik troszke lepiej chodzi lepiej sie zbiera . nie odczułem na zuzyciu paliwa wiec pali tyle samo albo mniej, bardzo poprawiło prace silnika na tłumiku przelotowym. Plusem jest to ze tego filtra sie nie wymiania tylko czysci i konserwuje srodkami do filtrów KN. JA polecam jak najbardziej...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Filtr powietrza
Zwiń
X
-
Miałem ST z KNem + wydechem ProDuro + moduł 3VD, zestrojona raczej średnio/ubogo (5,5-6,3l) - w porównaniu do większości ST (które miałem w tamtym czasie okazję testować) miała słabszy dół i mocniejszą samą górę. Odgłos zasysanego pod bakiem powietrza po mocnym odkręceniu manetki całkiem sympatyczny.
Z tego co zauważyłem w teren się toto nie nadaje, bo widziałem, że potrafi puszczać drobny pył (ślady w airboxie). Na szosę nie widzę przeciwwskazań, ale IMO z pustym wydechem należy trochę podnieść poziom paliwa, bo taka kombinacja zuboży mieszankę.
pzdr, Adam
P.S. Ciekawostka - w instrukcji KNa piszą, aby nie czyścić trochę brudnego filtra, bo brud który go oblepił ma pełnić dodatkową funkcję filtrującą. Znaczy świeżo wymyty filterek jest mniej skuteczny niż trochę pojeżdżony.sigpic
Komentarz
Komentarz