Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Najszersza opona-szybkie pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Najszersza opona-szybkie pytanie

Jak w temacie seryjnie jest szerokość 140 czy na tą samą felgę wejdzie 160??? bez zmiany dętki? czy felga nie będzie "cięła" opony??

Wejdzie, ale całkowicie geometria jazdy padnie. Życie Ci nie miłe?
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Miłe miłe (przed wczoraj zginą w wypadku mój kolega motocyklista) po prostu kiedyś dostałem taką i leży a już czas na wymianę.

Komentarz

A który rok tej opony, którą dostałeś? Jeśli pow. pięciu lat, to daj sobie spokój, to plastik, a nie guma, robi sie mokro i ślisko, a na starym kapciu strach jeździć.

Komentarz

zacytuję bodajże Pawła Borutę: a jakby Ci leżała w garażu opona od traktora, też pytałbyś czy podejdzie?
          jsz
          kanapa, kibelek i paskud
          relacje publikuję na motogen.pl

Komentarz

Nie od traktora bym nie pchał (bieżnik mi się nie podoba) rok 2007

Komentarz

Możesz założyć, ale mówię... moto będzie inaczej skręcało, chyba, że w teren

P.S. przetestowałem różne rozmiary na przedzie i tyle i uważam, że zmiana o jeden rozmiar jest dopuszczalna - 150 ok, ale 160 to tak lipnie.

Komentarz

A więc zostanie 140 moto prowadzi się idealnie w zakrętach a jeśli miało by to się zmienić to nic nie będę kombinował . Dzięki za odpowiedz.

Komentarz

W zakrętach się bardzo zmieni, na niekorzyść.
                  Często małolaty w swoich małych wielkich ścigach wkładają na tył jak najszersze opony, aby pojazd wyglądał "zacnie", "bojowo". Wyglądnie może i ciekawie, ale motocykl nie skręca.

Komentarz

Pracuję...
                  X