Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

oslony na lagi, zgarniacze / dolna czesc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

oslony na lagi, zgarniacze / dolna czesc

Heja! zblizaja sie zimowe dlugie wieczory (na szczescie jeszcze tylko miesiac, bo od 23 gru, coraz krotsze). Macie jakies patenty na montaz plastikowych zgarniaczy na dolnej czesci lag? Z checia bym sobie takie zalozyl dla lansu (:
    Ktos ma moze juz zalozone? Co polecacie?

Inspiracja na zalaczonym obrazku:

?
    Ténéré is the way to go!

też ostatnio o tym myślałem i natrafiłem na to:

jestem ciekaw jak by to wyglądało na ST
    dirtier, happier

www.facebook.com/dalekadroga

Komentarz

To wszystko tylko kwestia wykonania mocowania plastiku na dole, trzeba by wytoczyć jakiś pierścień z kwasu albo aluminium mocowany do lagi i do niego przykręcić plastikowe osłony, możecie podpatrzeć takie rozwiązanie w ktmie tylko że tam lagi mają otwory do mocowania plastików za pomocą śrub.
      Ale po co kombinować? przecież jest dobrze.
      Ostatnio edytowany przez fxrider; 1. Powód: ort.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Cezary - to co podałeś to są zwykłe osłony lag, ale w zawiasie USD. W tradycyjnym zawieszeniu będą się gryźć z mocowaniem ośki koła i nie bardzo widzę "senz" takiego rzeźbienia - przed czym to ma chronić? Jeśli już to można zdjąć harmonijki i tam strzelić takie osłonki (w górę), niektóre moto tak mają, ale to i tak będzie krok wstecz, jeśli chodzi o ochronę.
        Jakby ktoś się bardzo upierał to mam w zapasie kpl. takich osłonek (czarnych) z nowszych (WP 43/48) upsów ktmowych.
        sigpic

Komentarz

Po co i po co..
          Cezary: wlasnie tez przegladalem juz od jakiegos czasu allegro ale wszystkie maja albo mocowanie do okreslonego rodzaju moto, tak jak pisal juz marcinjunak, do mocowania do lag.
          fxrider - wiem ze to ma sens w usd ale jak widac na zalaczonym przeze mnie obrazku w normalnym zawieszeniu tez fajnie sie prezentuje.

Tu macie cos o czym mysle:

Ténéré is the way to go!

Komentarz

To akurat jest zdaje się z WP40 USD, albo jakiejś małej yamahy.
            Jeśli już się uparłeś, to zerknij, czy od dominatora by takie coś nie podeszło - mają podobne (ale pod niski błotnik). Nie wiem też, czy niektóre DRy nie miewały
            sigpic

Komentarz

Kolego nomad to już spokojnie możesz takie ze zdjęcia montować, one są na jedną srubkę od dołu a góre zepniesz tymi kształtowymi mocowaniami. rzeba tylko pierścionek dzielony wytoczyć z otworkiem na śrubke mocującą i po sprawie

Możesz jeszcze kupić w ktmie takie osłony mocowane z jednej strony do lagi obejmą od zawieszenia extreme WP50 które było montowane w lc4 640, jest to klasyczne zawieszenie, nie USD. Jeśli nawet byś poszukal dokładnie to ktm lc2 czyli dwusuwy mają takie osłonki i to białe wiec do koloru do wyboru
              Ja do swojego exc jak wymieniałem dałem niecałe 140zł za komplet, tu właśnie widać różnice w cenach ktma w porównaniu z zaporowymi cenami u żółtych ludzi.
              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
              sigpic

Komentarz

Pracuję...
              X