Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Silikonowe przewody chłodnicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Silikonowe przewody chłodnicy

Witam!
    Mam pytanie. Chcę wymienić przewody od chłodnicy na nowe, gdyż na moich widać już ząb czasu.
    Wypatrzyłem o takie coś:

samco_logo.jpg

Chodzi mi o odcinki z tzw, metra jeśli takowe są. Domniemam, że są to rury silikonowe ze wzmocnieniem (np. włókna).
    Gdzie takowe można nabyć? O jakąś pomoc czy pomysły bym poprosił. Może te przewody się jakoś nazywają? Te przykładowe to są do Corrado VR6 i kosztują 319 dolców
    A może są tak drogie, że się nie opłaca brać?

Dziękuję.
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Witaj, jeżeli szukasz tylko jednego odcinka, ewentualnie kilku, to ja zawsze idę do sklepu motoryzacyjnego (w Olsztynie na mazurskiej) i tam maja cały karton rur i rurek właśnie przewodów chłodniczych, każda w granicach 2-5zł. Nie ma bata żeby nie dobrać sobie rurki z takim kątem o takiej grubości, długości i kształcie jak się chce. Czasem trzeba kombinować i tu przydaje się umiejętność układania klocków lego. Oczywiście wszystkie przewody nowe, świeża guma, nic nie używane.

Polecam tobie znaleźć w twoim mieście, właśnie taki sklep z kartonem pełnych tych rurek, grzebać i dopasować sobie na wzór. Raz znalazłem dopiero na samym dnie taką rurkę jak chciałem .

Komentarz

Olej siliconowe przewody, cena 5 razy większa od gumowych. A twoje sa sparciałe czy co? Jak nie ciekną zostaw w spokoju.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Sylikonowe to z tego co kojarzę kupuje się wyprofilowane pod konkretne moto, sam tego nie ukształtujesz (zresztą seryjnego przewodu gumowego też nie).
        Na forum.supermoto.pl ktoś kiedyś sprzedawał takie zestawy (pod crossówki koszt w okolicach 200zł, a ST ma tego więcej), ale do ST raczej czegoś takiego po prostu nie ma.

pzdr, Adam
        sigpic

Komentarz

Dziękuję za odpowiedzi.
          No to kiszka Zostaje mi tylko sklep z częściami do samochodów ciężarówych i zwykłe gumowe przewody
          --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Kiedyś u kumpla widziałem fragment zrobiony z węża ogrodowego Zrobił tak w trasie awaryjnie, a śmiga na tym do dzisiaj

Komentarz

Pracuję...
            X