Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Deflektor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Deflektor

Panie, Panowie,
    Ostatnio LukaSS w SB podesłał linka do deflektora szyby przedniej z forum trampka:
    Deflektor szyby przedniej.
    Jako że jestem zainteresowany takim deflektorem napisałem do producenta i zgodził się przysłać mi do testów taki deflektor, celem sprawdzenia, czy będzie pasował na szyby naszych motocykli. Sprawdzę to na 660 i zagadam do mx-wulkana coby przymierzył to na ST. Wyniki przymiarek pojawią się na forum. Produkcja ma ruszyć za dwa-trzy tygodnie, więc przed wiosną powinniśmy się uporać.
    Chętni na taki deflektor proszeni są o wpisy w tym wątku. do wyboru są szyby takie jak w wątku z forum trampka, czyli wysokie i niskie. Jak się zbierze trochę chętnych, to spróbujemy coś utargać z ceny

Pozdrawiam,
    Robert
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

i ja też, też bym chciała
    Hvězdy chtějí patřit Tobě...

Komentarz

Ja też się pisze. Może jak kilka zamówień na raz pójdzie to sie jeszcze cenę u doskonali

Zastanawiam się tylko czy wysoki do oryginalnej szyby czy niski do turystycznej bo mam dwie szyby.
      http://xtzclub.pl/attachment.php?attachmentid=817

Komentarz

ja też poproszę. Ten wysoki 17cm.
        "Na motocyklu jeźdź tak, jakbyś chciał, żeby jeździły twoje dzieci"

Komentarz

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...26c4d2edb.html
          A ja sobie takie cuś sam stworzyłem , trochę zabawy z piłą, wiertarką i gotowe. Urządzenie świetnie się sprawdza tak więc polecam zakup lub jak ktoś ma czas to wykonanie samemu.( jak sobie przypominam materiały kosztowały ok 30 -40 zł przy czym z tych materiałów można zrobić ze 3 - 4 sztuki )
          pozdr.

Komentarz

A propo deflektora z transalpa. W opisie napisane jest ze szybka zrobiona jest z elastycznego PCV. Możesz zasięgnąć informacji jaka to ma trwałość i jak się to ma do np pleksi?
            Widziałem już tego typu deflektor, tam szybka była z pleksi i po niedługim czasie cala zmatowiała od tego wszystkiego co spotyka się na drodze. Po zamianie na poliwęglan nie ma już tego problemu.

Komentarz

Ja jestem zainteresowany, ale... mam nowa szybę którą bedę stawiał bardziej pionowo, ponieważ struga powietrza uderza w wizjer, a handbary Acerbisa o nią zachaczają - zobaczę co z tego wyjdzie. Jeśłi nic to też byłbym chętny, kurcze, ale to dopiero na wiosnę :/
              --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

A czy w st jet to skuteczne (deflektor)?
                http://www.informatyzacja.com

Komentarz

Kilka osób z tego co pamietam miało i chwaliło.
                  --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Jest skuteczne, trochę materiału, czasu i różnica wyczuwalna

Komentarz

Ale brzydkie..

Komentarz

Kwestia gustu, Tenera też pięknością nie jest, tył ma jakby ociosany siekierą po pijaku Ma być funkcjonalne!
                        sigpic
                        "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Zamieszczone przez Bartas Zobacz posta
                          Kwestia gustu, Tenera też pięknością nie jest, tył ma jakby ociosany siekierą po pijaku Ma być funkcjonalne!
                          No moja tenera ma inny tył, ale nie o to chodzi - tylko ten deflektor wygląda jak doróbka i to mnie irytuje - widać że miało być inaczej.
                          A tenera jest bardzo ładna a przede wszystkim dorobiona.

Komentarz

No własnie nie wyglada jak doróbka. Deflektory poprostu tak wygladają, różnice oczywiście miedzy nimi też są.
                            sigpic
                            "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Wersja zapożyczona od Afrykanerów może nie idealna ale praktyczna.

Komentarz

Pracuję...
                              X