Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

kufry własnej roboty - hand made

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

są też plastikowe za 49 zl

"Oryginalna skrzynka amunicyjna US ARMY, na amunicje kalibru 25mm do działka M242 montowanego na wieżyczkach transporterów M2/M3. Wymiary zewnętrzne 37 x 35 x 14,5cm.
    Waga około 4,5 kg."
    ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
    FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Trochę lipne wymiary, tzn wąskie. Waga plastikowych kufrów givi to o ile pamiętam zakres 3,6- 4,8, ale musiałbym sprawdzić.
      sigpic
      "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Zamieszczone przez kamilltee Zobacz posta
        sWymiary zewnętrzne 37 x 35 x 14,5cm.
        Czyli po odjęciu grubości ścianek z przetłoczeniami masz może trochę ponad 10 cm - nawet płyty CD na płasko w tym nie położysz.
        sigpic

Komentarz

są też inne ciekawe konstrukcje

i zastosowań mają więcej niż się wydaje
          tylko przed montażem warto pomyśleć gdzie będzie się jeździć bo te np. mają napis US Army (zamontowany do środka)
          100_0110.jpg

Komentarz

Witam, wypatrzyłem coś na centralny a może ma już ktoś taką skrzyneczke, lekka, blacha 1mm i wymiary jak dla mnie ideał. http://allegro.pl/skrzynka-aluminiow...444223713.html

Komentarz

Prawie jak Hepco

Komentarz

tak, ale prawie

Komentarz

Zamieszczone przez ANDERE Zobacz posta
                  To trochę ciężkawe by były te kufry ze skrzynek na amunicję , wydaje mi się że taniej będzie kupić sakwy do motocykla i wspawać sobie stelaże pod nie niż rzeźbić ze skrzynek na amunicję. Chociaż kusi mnie spróbować zrobić takie kuferki , może jak znajdę kiedyś tanie skrzynki to coś zrobię.
                  Hej,
                  Wyjaśnijcie mi proszę czy waga kufrów jest faktycznie problemem. Zakładając iż kufry takie ważą 9 kg jeden, załóżmy że drugie tyle do niego upchamy, mamy w sumie 36 kg. Kufry mocowane są do górnej części ramy oraz dolnej. W sumie ciężar rozkłada się na cały tył ramy. Zakładając że większość z nas jeździ sama, to 36 kg to jest dużo mniej niż przeciętny pasażer płci pięknej, a ten nigdy nie będzie tak dokładnie rozkładał swego ciężaru na kanape i podnóżki. Za tem pytam się Was po co przejmować się 10 kg różnicy pomiędzy aluminium lub plastik - a nie profesjonalne skrzynki??

Komentarz

Zamieszczone przez fxrider Zobacz posta
                    pomiędzy 2 a 3kg sztuka.
                    Pancernik 41l -4,5kg
                    Sw-Motech Trax 45 - 4,5kg
                    H&B 35l - 5,9kg
                    Powiem szczerze, te na amunicję aż tak tragicznie ciężkie nie są. Spodziewałbym się 12-14kg po samym wyglądzie.

Komentarz

Problemem jest jazda w terenie z kuframi. Stelaże lubią pekać a na to niewątpliwie wpływa masa kufrów. Z drugiej strony to pewnie zazdrosne wypowiedzi ludzi którzy wyłożyli po 3 kawałki na kufry alu a nie spróbowali takiej alternatywy wiec są przeciwni.

Komentarz

Próbowałem zaadaptować te skrzynki pod stelaż własnego pomysłu, nieźle to wyglądało.Trochę nawet polatałem po czarnym i nic szczególnego sie nie działo ale trzeba uważać na szerokość(106cm).Obecnie mam stelaż givi od Pawła i pójdą na nie sakwy z Crosso. Nie wykluczam, że spróbuję je ponownie zamontować.

Komentarz

Nawet nieźle to wygląda. Trzeba przemyśleć sprawę

Komentarz

A z tego moze być nawet kufer centralny http://sklep.fort.mil.pl/category/sk...e-transportowe

Komentarz

może byc ale cena 500 zł troche mija się z celem już lepiej za 200 - 300 wychaczyć starego givi z płytą

Komentarz

Pracuję...
                              X