Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zielone śruby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zielone śruby

Czy widział ktoś sklep gdzie można dostać śruby zabezpieczone zielona powierzchnia?
    Podobno jest to barwiony ocynk. W motocyklach i samochodach czasem tez w sprzęcie innym są powszechne. Ale żeby to dostać gdzieś to nie spotkałem

16.jpg

Witaj

Może kup po prostu klej do gwintów i wtedy każdą śrubę można zabezpieczyć.
    Ja większość śrub skręcam na loctite i nie mam obaw że rozkręcą się od wibracji albo przyrdzewieją. Są dwa rodzaje tego specyfiku, niebieski (słabszy) i czerwony (mocniejszy).
    Acetonem czy benzyną myje się połączenie i kropelka tego kleju. Jest dosyć drogi (kilka dych zapłaciłem nie pamiętam bo dawno) ale i do auta (hamulce) tego używam.

Pozdrawiam
    Tomek

Ha ale koledze poradziłem
    Cały czas myślałem o takich nakrętkach z zielonym czy innym plastikiem na końcu które się nie rozkręcają.

Muszę lepiej wietrzyć pracownie, bo pisałem po robocie. (nic tam nie kleimy chyba że znaczki naklejki na płyty CD - czy oni je nasączają
    Ostatnio edytowany przez Tomur; 101.

Komentarz

Tomek, Ty chyba tego kleju się nawąchałeś

Krzysiek pyta o śruby barwione z zewnątrz na zielono - w jakiś sposób zabezpieczone przez korozją, a nie o zielony/niebieski/czerwony klej na gwincie.
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

o, o to to właśnie

pozdro

Komentarz

Takie same ale z chromonikieliny M6 rozne długosci sa dostepne w specjalistycznych sklepach ze śrubami

Komentarz

Na dobrze ale gdzie taki sklep jest? I dodatkowo nie chodzi mi o sklep gdzie sprzedają na wagony. Rozmiary mogą być rożne.
            Znalazłem tylko wytwórnie z Radomia która zaopatruje fabryki http://www.gabec.pl/prod-motoryzacyjne-gabec.htm

Komentarz

Trza jutro zadzwonić i dowiedzieć się kto ich produkty kupuje/zamawia - najlepiej z Warszawy.
              --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

zielone nie dam rady, ale jakbys zolte chcial jakies sruby, to moge zrobic.

Komentarz

Dzięki za info
                  Tylko zielone są fajniejsze

A tak w ogóle to wiesz może co to za jakaś tajemna technologia i powłoka nadaje ta barwę?

pozdro!

Komentarz

Moze sa inne technologie, ale ja mam akurat dostep do ocynku. W przypadku ocynku sa dwie pasywacje- zolta i biala.

Komentarz

zobacz ofertę sklepu ASMET moze mają jakąś filię bliżej Radomia albo ślą pocztą

Komentarz

Pracuję...
                      X