Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trochę elektroniki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Trochę elektroniki

Witam!

Mam pytanie w prawie elektroniki, jako ja się na tym trochę mało znam.

1. Przetwornica 12/220V - nada się to na coś? Nie zjara mi to instalacji w motocyklu albo nie zabierze całej iskry?

2. USB zestaw 9w1. Do ładowania telefonu, mp3 i innego sprzetu

3. Jakiegos termometru szukam od pewnego czasu do motocykla, oczywiście po taniości. Jest opcja zakupu termometru wraz z zegarkiem, jakimiś bajerami i wskaźnikiem ładowania oraz wskaźnikiem temp. zewn i wewn. - po co mi to? Szukam i za bardzo nie mogę znaleść.
    W oko mi wpadło:
    http://www.allegro.pl/item920300844_..._promocja.html - sondę to moge gdzieś pod owiewkę przy almpach schować, ale wolałbym jej sie w ogóle pozbyć - po co zbędny ciężar i przewody wozić.
    Tu też jest jakaś opcja: http://www.szafirek.pl/index.php/,de..._pr,15904.html - tylko że trzebaby było zabudować układ.

4. Bierzemy ze sobą na wycieczkę aparat. Czasami sie zdarza że szlag trafi akumulatorki, wyczerpią się szybciej, albo zapomnimy zapasowego kompletu.
    http://mselektronik.istore.pl/pl/szy...ow-aa-aaa.html - nada się to na cos czy tylko jakiś śmieszny bajer?

Dziekuję za odpowiedzi!

--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

co do termometr to chyba najlepszy byłby taki zasilany z instalacji. Po kiego grzyba jeszcze dodatkowe baterie ze sobą wozić. Widziałem gdzieś na alledrogo termometro-zegarek na 12V.
    Hvězdy chtějí patřit Tobě...

Komentarz

Heheh, własnie są często z zegarkami, ale juz jeden mam - kupiony od jednego z forumowiczów i bronie się przed termometrem z zegarkiem
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

4. My mamy ladowarke na 4 baterie zasilana pradem z gniazdka zapalniczki. W torbe na bak i ladnie laduje, polecam.
        sigpic
        "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
          4. Bierzemy ze sobą na wycieczkę aparat. Czasami sie zdarza że szlag trafi akumulatorki, wyczerpią się szybciej, albo zapomnimy zapasowego kompletu.
          Fajna sprawa i cena też nie najgorsza.
          Jednak na wyjazdy często zabieramy komórkę lub palmtopa, aparat cyfrowy którego akumulator nie jest paluszkiem AAA.
          Osobiście też często zabieram laptopa 10" gdyż mój zawód tego wymaga by być "online" i co wówczas gdy przyjdzie nam to wszystko ładować.

Otóż mam ze sobą bardzo fajną przetwornicę z 12V na 230V o mocy 100W i wymiarach 12x7x5 cm.
          Naprawdę sprawdza się idealnie, zwłaszcza przy ładowaniu notebooka.
          sigpic

Komentarz

Pracuję...
          X