Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Sprężyny do zawieszenia na zamówienie - szukam namiaru

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Sprężyny do zawieszenia na zamówienie - szukam namiaru

Hej,
    jak w temacie - czuję potrzebę pomodzenia trochę w zawieszeniu, a gdybym chciał załatwić temat w najprostszy sposób to musiałbym ponad 1000zł się pozbyć.
    Potrzebowałbym i przedniej i najlepiej też tylnej sprężyny, parametry mam spisane.
    Z tego co pamiętam gdzieś na forum przewinął się taki namiar, ale nie pamiętam żadnych szczegółów. Gdyby ktoś coś byłbym wdzięczny.

pozdrawiam, Adam
    sigpic

Znaczy szukasz kogoś kto zrobi sprężynę o takiej a takiej twardości,liczbie zwojów i wymiarach ?
    Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
    Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Dokładnie tak.
      sigpic

Komentarz

W Swarzędzu k/Poznania kiedyś gość dorabiał mi sprężyny ale to było ładnych parę lat temu

Komentarz

z wujka google :

Produkcja sprężyn różnego typu. Producent Sprezyny24 oferuje sprężyny w zamówieniach detalicznych, jak i hurtowych. Sprężyny nierdzewne, stożkowe i więcej!

http://www.sprezynyzywocki.pl/kontakt.html ( o tym gdzieś chyba było na innym forum motocyklowym - chyba że jest jeszcze jakiś zakład na ul. Grzybowskiej )
          sigpic

Komentarz

fx, jak już cokolwiek i gdziekolwiek uda Ci się załatwić, to podwieś temat. Kumpel się zdrowo naszukał, w końcu właśnie pozostało nic jak tylko pozbyć się 1000zł - chodziło o odpowiedni dobór sprężyn do marzocchi 50mm z lekkiej huśki do ociężałego trampka. Wszystkie firmy, jakie odwiedził w ogóle nie chciały rozmawiać na temat produkcji sprężyn o zadanych parametrach. Być może wszystko jest do obliczenia z rodzaju/grubości materiału + ilość zwojów itd, ale nikt nie kwapił się do pomocy. Było tylko "proszę zamówić metodą prób i błędów" - oczywiście za każdym razem wiązałoby się to z pozbyciem 200-300zł.

Komentarz

Na Grzybowskiej w Warszawie, w okolicach numeru 50 jest warsztat "Usługi ślusarskie" sprężyny też tam robili (chyba nawet specjalizowali się w sprężynach do zawieszeń w pojazdach mech.) - nie wiem tylko czy jest on jeszcze czynny; jak coś to jutro po robocie mogę tam zajrzeć i zbadać temat. [EDIT - to ten warsztat z linka od Nowego]

Do tego był jeszcze znany kiedyś w całej Warszawie warsztat w podwórku na Próżnej - również nie wiem czy jeszcze istnieje (rok temu był).
              Sobczaq, przedtem Sbq!

Prawym pasem, za Matizem.

Komentarz

Hej,
                dzięki za namiary. Do tego warsztatu na Grzybowskiej dzwoniłem wczoraj i dziś jadę zawieźć tam sprężyny na wzór - zobaczymy co z tego będzie. Dam znać.

pzdr, Adam
                sigpic

Komentarz

a czy w takiej firmie mogliby zrobić progresy do st? Może byśmy zbiorczo zamówili, to wyszłoby taniej niż normalnie, co?

Komentarz

Do czego Ci progresy? W off średnio się nadają (tak piszą). Wstaw sobie wentyle.

Komentarz

Progresywne sprężyny (dobre ) nie tak prosto zrobić i mam wątpliwości czy ktoś się tego u nas podejmie.Zwykłe o liniowym skoku zwojów ale twardsze moim zdaniem będą lepszym rozwiązaniem

Komentarz

jest w Siedlcach firma co robi sprężyny byłem pokazywałem i jak się dowiedzieli że to do moto to powiedział że nie bo to może być niebezpieczne ??????????

Komentarz

Pracuję...
                        X