Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Pany złote ja we wcześniejszej cb450s uszczelniacze zastapilem kwadringami za agromy za pare zł na oba zaciska dwutloczkowe. Działa do dziś i zero wycieku po połowie sezonu. Podstawa to tłoczek wypolerowany na jajco
Rozbierać fakt faktem nie rozbierałem ale za taki koszt to mogę i nawet co zimę profilaktycznie wymieniać uszczelniacze przy okazji czyszczenia hamulców... a z tego co pamiętam ta jak składałem całość na tych kwadringach to na prawdę wyglądało to na szczelne.dodatkowo uszczelniania przesmarowałem smarem z teflonem. Jeszcze jest taka kwestia że to była honda CB a nie tenera...trochę inne środowisko pracy hamulców delikatnie mówiąc
no pewnie, a smar to jest raczej uniwersalny ale polecam bo używam do czego się da w moto i w aucie. Nazywa się Quicksilver 2-4-C Marine Grease with Teflon. taka tubka większa.
no pewnie, a smar to jest raczej uniwersalny ale polecam bo używam do czego się da w moto i w aucie. Nazywa się Quicksilver 2-4-C Marine Grease with Teflon. taka tubka większa.
A słyszałeś o smarze do tłoczków, zacisków, gumek? Już rozebrałem kilka zacisków, które miały bliżej nie zidentyfikowany smar, który od temp. się zapiekł.
A ja wszystkie gumki, te uszczelnie przeciwpyłowe dorabiałem w filmie we Wrocławiu bo po rozebraniu okazało się że ich nie ma. A to piłem moto po pachy w błocie dopóki tłoczki się nie zapiekły.:-)
Już kupiłem trochę oryginalnych części w Yamaha Wro i powiem tylko tyle że oby już więcej nigdy
Ceny szok
Za uszczelnienie pyłowe dorabiane płaciłem chyba 8zł szt, albo mniej cena idealna
gumki kwadratowe też dorobią do zacisków.
Jedyna firma w okolicy
jeździłem sezon i jestem zadowolony dziś mam wszystko w proszku i idzie nowy sezon i nowe wyzwania to też Babunia musi lśnić.
We wtorek jest dzień Babci nie zapominać mi tam ....
Służę pomocą, gdzie i co można załatwić. Bardzo dużo rzeczy dorobiłem bo tak jest niestety taniej a jakościowo materiały wcale nie są gorsze.
wszystko na priv
Pozdrawiam
Ja zamawiałem tydzień temu komplet uszczelek na jeden zacisk z yamahy i zapłaciłem 42zł z przesyłką, tak więc cena tego jeszcze jest znośna, uszczelka pokrywy zaworów np kosztuje 160zł
Komentarz