Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wydechy akcesoryjne do 750

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Wydechy akcesoryjne do 750

Znalazłem temat na starym forum, ale foty nie działają i chyba warto odświeżyć temat.

Arrow wypuścił tłumik Dakar replika z homologacją europejską. Oznaczenie Arrow: 72610PD.

Znalazłem w sprzedaży:

Oczywiście fotka jest od innego tłumika.

Pytania:
    1. Czy ktoś ma taki tłumik?
    2. Jak to się ma wagowo i brzmieniowo do oryginału?
    3. Gdzie to kupić w Polsce i w jakiej cenie?

Hej,

Mam takowy tlumik. Sprawuje sie niezle Jest lzejszy od orginalu i ma mniejsza srednice. Jednak moj nie posiada dbkillera i slychac mnie juz kilkaset metrow wczesniej. Wiem, ze moge stracic dowod rej. ale mam to gdzies Dbkillera nie mialem od poczatku i bede go sam dorabial. Pytalem sie juz kilka razy w intermotors o tego dbkillera, ale mi nie odpowiedzieli. Szukalem u mnie na ebay.de, ale nie widzialem dokladnie do takich. Intermotors/cars sa dystrybutorem arrowa na Polske.

Pozdrawiam,

Kamyk
    ER5 -> SV650K3 + ST XTZ750 '89

Komentarz

Zagadaj tez z kolegą gruby88, on ma takiego arow'a, dupy nie urywa bo są lepsze produkty ale jeszcze ujdzie.
      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
      sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez Kamyk Zobacz posta

Mam takowy tlumik. Sprawuje sie niezle
        Kamyk
        Masz wybity nr homologacji na nim? Powinien być lekko pod napisem Arrow. Jeśli nie, to znaczy, że jest to też Dakar replika, ale wersja 72010PD. Obie wersje powinny mieć DB killer w zestawie.

Czy jest jakieś inne źródło, niż Intercars lub ebay?

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
        dupy nie urywa bo są lepsze produkty
        No to może zrobimy jakąś listę, ranking czy coś w tym stylu?

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr_J Zobacz posta
          Masz wybity nr homologacji na nim? Powinien być lekko pod napisem Arrow. Jeśli nie, to znaczy, że jest to też Dakar replika, ale wersja 72010PD. Obie wersje powinny mieć DB killer w zestawie.

Czy jest jakieś inne źródło, niż Intercars lub ebay?
          Sprawdze jak bede w garazu, bo nie pamietam, ale chyba nie mam. DBkillera nie bylo od momentu zakupu Tenery.

Kamyk
          ER5 -> SV650K3 + ST XTZ750 '89

Komentarz

Jest z 15 tłumików akcesoryjnych, które są dostepne do ST, tłumików wraz z rurą łaczacą oryginalne kolektory. Arrow to chyba najbardziej "sportowy" tłumik. Max 5 tłumików jest dostępnych niemal od ręki. Ceny niestety kosmos. Kiedyś zrobiłem spis ale wcięło gdzieś to wraz z awarią forum. Jeśli ktos chce się pobawić to w necie jest dostepny spis producentów, a na każdej takiej stronie lista aplikacyjna.

Jeździłem na dwóch, bardzo krótko. Jeśłi ktoś lubi ostro kręcić to niech zakłada, a jak ktoś lubi mieć dużo momentu na dole to niech nie zakłada. Tylko przy zmianie trzeba przeregulować gaźniki.
            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Ja kupilem przed zimą Microna z rura łączącą ale niestety bez homologacji i DB killera przez co jest głośny jak cholera. Muszę coś dorobić aby go wyciszyć. Z zalet to wazy cos kolo 1,5-2kg a oryginal jak mazylem ok 8-10kg. Potem może wstawie filmik.

Komentarz

Oryginał 8-10? Niemożliwe, jutro zważę.
                sigpic
                "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

wazyłem to na zwyklej wadze (osobowej za 20zł ) trzymajac wydech w rece

Komentarz

Stawiam flaszkę, jak waży tyle oryginał
                    sigpic
                    "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Arrow może i dupy nie urywa, ale po pierwsze prawie dwa razy tańszy (nowy oczywiście) od osławionego, nie wiem za co Lasera ProDuro - słyszałem dwa i tak to sobie poprykuje bezpłciowo, dużo lżejszy od oryginału i bez db kilera naprawdę dźwięk zajebisty - ale w trasie potrafi męczyć szczególnie jadących z tyłu Z db kilerem cichnie o połowę. Na homologację nie patrz bo co Ci po niej ja wyjmiesz db kiler i jest coś koło 100-120 Db - pies zmierzy i nic Ci po papierkach. Popatrz jeszcze na LeoVince - nie wiem czy jest coś dedykowanego ale to nie problem bo pierwszy lepszy tłumikarz dorobi ci przejściówkę z 2w1 na jaką tylko sobie zażyczysz średnicę. Przy wyborze wydechu musisz sobie odpowiedzieć na jedno, zajebiście ważne pytanie - czy chcesz osiągnąć bardziej basowe burczenie czy darcie ryja jak szlifierka - arrow ładnie pracuje na niskich ale drze mordę na wysokich - nie do końca tego oczekiwałem po dźwięku ale też nie narzekam a akrapem to on nigdy nie będzie
                      „To mój motocykl. Jest takich wiele, ale ten jest mój. Mój motocykl to mój najlepszy przyjaciel – Jest moim życiem. Muszę nad nim panować tak, jak panuję nad moim życiem. Beze mnie mój motocykl jest niczym, ale i ja bez motocykla jestem niczym….”

Komentarz

ale 7,5 na 100% jak nie to ja stawiam, tak czy tak pijemy

Komentarz

Deal
                          sigpic

Komentarz

Mam Lasera Pro Duro i mi dźwięk odpowiada nie jest głośny ale nie pyrka jak Cinquecento, sprawdza się w długich trasach i w lesie nie słyszą mnie strażnicy, a naprawdę ładny dźwięk ma ST na Leo Vince, z db kilerem świetny nie za głośny basowy dźwięk a bez jak gromy z nieba, taki kominek miał kolega Kamaz i z nim sprzedał motocykl.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                              Mam Lasera Pro Duro i mi dźwięk odpowiada nie jest głośny ale nie pyrka jak Cinquecento, sprawdza się w długich trasach i w lesie nie słyszą mnie strażnicy, a naprawdę ładny dźwięk ma ST na Leo Vince, z db kilerem świetny nie za głośny basowy dźwięk a bez jak gromy z nieba, taki kominek miał kolega Kamaz i z nim sprzedał motocykl.
                              To fakt, teraz to moto ma kolega Biesu ale coś dawno się nie odzywał, drugiego takiego moto z tym tłumiorem nie widziałem.
                              Ostatnio edytowany przez marcinjunak; 46.
                              Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                              No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                              sigpic

Komentarz

Pracuję...
                              X