Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wskaźnik rezerwy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Wskaźnik rezerwy

Koledzy

Wałkuję już temat od kiedy napaliłem się na XTZ i nie potrafię odszukać rozwiązania.
    Na stronach słowackiego forum jest do kupienia wskaźnik rezerwy (40 euro).
    Może ktoś wie z jakiego modelu to jest element, ponieważ chciałbym zamontować sobie taki bajerek w mojej Teresce.

Pozdrawiam
    Dawcy,świry,idioci...Ludzie nazywają nas różnie,jednak ta ciemna masa nie wie,że dzięki naszemu działaniu mogą się uważać za normalnych.Dla nas tylko przeciętnych...

Raczej samodziełka to jest, bo do ST nie bardzo da się zastosować coś na zasadzie prostego wsadzenia części. Ciekawe na jakiej zasadzie to działa i czy trzeba w baku coś rzeźbić?
    sigpic

Komentarz

Nie trzeba nic dłubać. Zakładasz, montujesz kontrolke i działa
      sigpic
      "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Mierzy ciśnienie paliwa?
        sigpic

Komentarz

Nie, oparte jest na zasadzie pływaka, jak opadnie to jest styk z czyms tam i obwod sie zamyka- kontrolka zaswieci. Tez myslalem o zamontowaniu tego, ale pytanie czy jest to tak naprawde potrzebne? I tak masz rezerwe do przelaczenia na kranikach.
          sigpic
          "Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"

"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."

Komentarz

Zamieszczone przez Bartas Zobacz posta
            Nie, oparte jest na zasadzie pływaka, jak opadnie to jest styk z czyms tam i obwod sie zamyka- kontrolka zaswieci. Tez myslalem o zamontowaniu tego, ale pytanie czy jest to tak naprawde potrzebne? I tak masz rezerwe do przelaczenia na kranikach.
            W sumie masz rację.
            Jednak chcę sobie ten "gadżet" założyć.
            Szukam z jakiego motocykla jest to patent - jak skutery mają taki wskaźnik to czemu ja mam nie mieć.
            Dawcy,świry,idioci...Ludzie nazywają nas różnie,jednak ta ciemna masa nie wie,że dzięki naszemu działaniu mogą się uważać za normalnych.Dla nas tylko przeciętnych...

Komentarz

TO było do kupienia kiedyś na ebay.de Dodatkowo szukając po necie znalazłem stronkę, gdzie było mnóstwo tych czujników i któryś z nich pamiętam był do ST. Ale nie pamiętam jaka to strona była. Jak będę miał czas to poszukam na zagranicznych forach.

Foto czujnika oleju:

Chyba to tutaj:

Był jeszcze koleś który sprzedawał te gadżety na ebay.uk. Koszt około 35Euro. Tutaj masz kontakt do niego: x_tech2@infinito.it bo aktualnie nie ma nic wystawionego na ebay.uk
              Ostatnio edytowany przez lukasz_vip; 36.
              BYŁA I POZOSTANIE NA ZAWSZE W MEJ PAMIĘCI
              YAMAHA XTZ 750 SUPER TENERE 89' CHESTERFIELD

Ja tu tylko sprzątam

Komentarz

Pracuję...
              X