Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Scottoiler - jaki wlać olej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• robkri
    odpowiedział(a)
    Nie no te kierunkowe rewelacja
    Z doświadczenia wiem że do takich dziwnych oświetleń w pojazdach Polycja lgnie jak do lepu na muchi i zabiera dowody, zobaczę czy da się przesunąć lampę tak żeby troszkę wystawała i oświetlała rejestrację.

Zostaw komentarz:

• czeczen
    odpowiedział(a)
    masz kierunkowe http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...1-eCQJmfs08dFg

Zostaw komentarz:

• erwinw
    odpowiedział(a)
    Te świecą "dookoła", a u Pretora chyba było tylko do dołu podświetlenie, tzn wycięcie w osłonie diody.Ale to dawno było i mogę się mylić. Ciekawy jest natomiast dopisek:używać wyłącznie w celach rajdowych ready to race

Zostaw komentarz:

• czeczen
    odpowiedział(a)
    pewnie takie coś ... http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...cjS7uG5WpCcStw
    nawet niedrogie

Zostaw komentarz:

• robkri
    odpowiedział(a)
    No właśnie plan był taki żeby jutro go zamontować ale jutro jadę na przegląd i diagnosta może się przyczepić bo już i tak mam przednią oponę bez homologacji na drogi publiczne i rejli owiewkę, dla spokojności Scottoilera założę po przeglądzie lepiej losu nie kusić i dbać o nerwy diagnostyco zaprocentuje w przyszłości.

Zostaw komentarz:

• erwinw
    odpowiedział(a)
    Mi w nowej tenerce ani teraz w kacie na tablice ze scotem już oświetlenie nie sięgało...jeszcze nic nie robiłem i nikt się nie przyczepił, ale muszę coś pomyśleć. Widziałem u Pretora w ktm-ie (gdy go jeszcze miał) fajne podświetlenie diodowe, coś jakby łby śrub trzymających tablicę miały diody.Ale Pretora wtedy nie było i nie dopytałem co to za patent.

Zostaw komentarz:

• robkri
    odpowiedział(a)
    Dobra a jak wygląda oświetlenie rejestracji po założeniu Tourig Kit-u, starcza jeszcze światła na nią czy trzeba coś modzić z przesunięciem lampy na jakimś dystansie.

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Na krućcach pomiędzy gaźnikiem, a cylindrem powinieneś mieć wolny wystający 'cycek'
    Jeden z jednego krućca idzie do pompy paliwa, a pod drugi możesz podłączyć olejarkę. Ja tak mam u siebie.

Zostaw komentarz:

• krzysieksłupsk
    odpowiedział(a)
    sprawę kolego jak u mnie jest zamontowane bo mam taka samą smarowniczkę i dam ci znać jutro

Zostaw komentarz:

• robkri
    odpowiedział(a)
    Nie na temat ale w temacie Scottoilera, otóż gdzie podpiąć się z podciśnieniem, może pod pompę paliwa a może inne pomysły macie. Kupiłem używany Tourig Kit i na końcu wężyka podciśnienia jest zamontowana taka mała fajeczka podejrzewam że wciska się ją na jakiś króciec od podciśnienia ale w ST takiegoż nima, domyślam się że konieczny jest jakiś mały trójniczek tylko gdzie go dostać.

Zostaw komentarz:

• erwinw
    odpowiedział(a)
    Oryginalnego oleju Scottoilera butelka 500ml to wydatek rzędu 35zł, wystarcza go na 10tyś km z hakiem. Czy to aż taka oszczędnośc? Czy Hipol sprawdzi się lepiej to chyba wyjdzie dopiero porównując żywotnośc łańcucha, tylko kto to porówna...

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Zapomniałem napisać, dzięki za przypomnienie.
    Więc do mojego zestawu Touring Kit wchodzi 400 ml oleju. Według producenta, w zależności od ustawienia 'strumienia' starcza na 10 000 km. Ja nie zalewałem do pełna, więc nie potwierdzę.
    Natomiast co się tyczy naszego poczciwego Hipola, to sprawuje się znakomicie. Nie jest za gęsty i przedostaje się bez problemu, więc będę go używał dalej.
    Faktycznie Scottoiler oferuje swoje oleje do tych oliwiarek, ale z racji ceny ich nie używam. Litr oleju Scotta wychodzi ok 60 zł, Hipola 14 zł, więc ..
    Poza tym nie natknąłem się na specyfikację tych olei, a producent łańcucha zaleca 80w90 i taki też ma hipciu.

Pozdrawiam
    Robert

Zostaw komentarz:

• Bartas
    odpowiedział(a)
    No i jak te spostrzeżenia? Z tego co widziałem, to na allegro można dostać oleje do Scotta. Ile Ci wchodzi do tego Twojego i na ile km wystarcza? Do scotta z tego co kojarzę są różne typy oliwy, zależnie od pory roku (temperatury).

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Zalałem Hipola, zobaczymy jak się będzie sprawował podczas wyjazdu.
    Spostrzeżenia opiszę po powrocie.

Zostaw komentarz:

• lech26
    odpowiedział(a)
    ja kiedyś używałem silnikowego do smarowania łańcucha w speedway-u i niestety się urywały łańcuchy. dopiero po zastosowaniu hipolu można było na tym samym łańcuchu przejeżdzić cały sezon

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X