Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Scottoiler - jaki wlać olej

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Po to masz własnie regulacje potencjometrem, aby nie chlapał

Zostaw komentarz:

• marcinjunak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LukaSS Zobacz posta
    Ech, szkoda że nie masz jakiegoś polskiego wynalazku. Lejesz niemal kazdy olej i jest ok.
    Ja proponuje lać gęsty olej i najlepiej taki jak podaje producent z dodatkami do smarowania łańcucha bo taki zwykły ze stacji benzynowej będzie chlapał na koło jak będzie nagrzany i tym gorzej dla łańcucha bo będzie łapał więcej syfu tylko a nie smarował się jak powinien, no ale to tylko takie moje spostrzeżenie.

Zostaw komentarz:

• LukaSS
    odpowiedział(a)
    Ech, szkoda że nie masz jakiegoś polskiego wynalazku. Lejesz niemal kazdy olej i jest ok.

Zostaw komentarz:

• piotr13
    odpowiedział(a)
    Nadaje się olej ATF do automatycznych skrzyń jest rzadszy,łatwiej przechodzi też przez o-ringi w łańcuchu

Zostaw komentarz:

• rootolf
    odpowiedział(a)
    Nie wiem czy silnikowy załatwi sprawę. Do smarowania łańcucha zalecają z tego co pamiętam 80W90, czyli zaliczałby się poczciwy Hipol, tylko nie wiem czy nie będzie za gęsty :/
    Zamontowany jest za tylną rejestracją. Zależy jaki masz zestaw, jeżeli ten co ja, to nie wiem czy gdzie indziej się da i czy jest sens, bo jest on dedykowany pod tylną rejestrację.
    Coś w tym stylu: http://www.panamericanadventure.com/...Scottoiler.jpg

Zostaw komentarz:

• krzem
    odpowiedział(a)
    Wydaje mi się że silnikowy załatwia sprawę, a tak z innej beczki w którym miejscu zamontowałeś zbiorniczek? Od jakiegoś czasu próbuje zamontować i coś pomysłów brak

Zostaw komentarz:

• rootolf
    rozpoczął temat Scottoiler - jaki wlać olej

Scottoiler - jaki wlać olej

Kończy mi się olej w scottoilerze, a nie zdążę zamówić przed wyjazdem.
    Jakiego tam nalać? Może być taki od pilarek spalinowych Sthila, a może lepszy byłby Hipol?
    Tylko nie wiem czy nie będzie za gęsty i czy przejdzie przez dyszę :/
    Zamontowany mam Scottoiler Touring Kit

Pozdrawiam
    robert
Pracuję...
X