Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Scottoiler - jaki wlać olej
Zwiń
X
-
Ja proponuje lać gęsty olej i najlepiej taki jak podaje producent z dodatkami do smarowania łańcucha bo taki zwykły ze stacji benzynowej będzie chlapał na koło jak będzie nagrzany i tym gorzej dla łańcucha bo będzie łapał więcej syfu tylko a nie smarował się jak powinien, no ale to tylko takie moje spostrzeżenie.Zamieszczone przez LukaSS Zobacz postaEch, szkoda że nie masz jakiegoś polskiego wynalazku. Lejesz niemal kazdy olej i jest ok.
Zostaw komentarz:
-
Ech, szkoda że nie masz jakiegoś polskiego wynalazku. Lejesz niemal kazdy olej i jest ok.
Zostaw komentarz:
-
Nadaje się olej ATF do automatycznych skrzyń jest rzadszy,łatwiej przechodzi też przez o-ringi w łańcuchu
Zostaw komentarz:
-
Nie wiem czy silnikowy załatwi sprawę. Do smarowania łańcucha zalecają z tego co pamiętam 80W90, czyli zaliczałby się poczciwy Hipol, tylko nie wiem czy nie będzie za gęsty :/
Zamontowany jest za tylną rejestracją. Zależy jaki masz zestaw, jeżeli ten co ja, to nie wiem czy gdzie indziej się da i czy jest sens, bo jest on dedykowany pod tylną rejestrację.
Coś w tym stylu: http://www.panamericanadventure.com/...Scottoiler.jpg
Zostaw komentarz:
-
Wydaje mi się że silnikowy załatwia sprawę, a tak z innej beczki w którym miejscu zamontowałeś zbiorniczek? Od jakiegoś czasu próbuje zamontować i coś pomysłów brak
Zostaw komentarz:
-
Scottoiler - jaki wlać olej
Kończy mi się olej w scottoilerze, a nie zdążę zamówić przed wyjazdem.
Jakiego tam nalać? Może być taki od pilarek spalinowych Sthila, a może lepszy byłby Hipol?
Tylko nie wiem czy nie będzie za gęsty i czy przejdzie przez dyszę :/
Zamontowany mam Scottoiler Touring Kit
Pozdrawiam
robertTagi: Brak
Zostaw komentarz: