Witam. Z uwagi na to że nie jestem znawcą "gumy", a sprzedawcy chwalą to co aktualnie maja na stanie i słuchając ich okazuje się, że niektóre opony są mistrzami świata i nadają się do wszystkiego, mam pytanie. Potrzebuję opony do ST na Rosję chcę przejechać ok 7000 km po ich drogach 80-90% asfaltowo. Wiem że ich drogi poza głównymi pozostawiają wiele do życzenia dziury wyrwy itp. Spodziewam się kilka deszczowych dni. Obecnie jeżdżę na Heidenau k-60, tych na deszcz, mokry asfalt nie polecam. W sumie nie chcę też typowej turystycznej na same asfalty.
Podsumowując podpowiedzcie coś na:
- enduro asfalt 90%
- mocnego na kiepskie asfalty
- dającego radę na mokrym asfalcie
ktoś jeździł na Metzeler ENDURO 3 SAHARA - jak to daje radę na mokrym...w sumie bieżnik podobny do moich Heidenau k-60 co nie znaczy ze to to samo..ciekawią mnie opinie tych którzy robią asfalty. Może Tkc może Pirelli, a może jest ktos kto jeździ na Mitasie H8 i go pochwali...bo negatywów chyba posiada sporo. Podpowiedzi mile widziane...
....
Podsumowując podpowiedzcie coś na:
- enduro asfalt 90%
- mocnego na kiepskie asfalty
- dającego radę na mokrym asfalcie
ktoś jeździł na Metzeler ENDURO 3 SAHARA - jak to daje radę na mokrym...w sumie bieżnik podobny do moich Heidenau k-60 co nie znaczy ze to to samo..ciekawią mnie opinie tych którzy robią asfalty. Może Tkc może Pirelli, a może jest ktos kto jeździ na Mitasie H8 i go pochwali...bo negatywów chyba posiada sporo. Podpowiedzi mile widziane...

Komentarz