Witam. Potrzebuję informacji/porady gdzie i jaki macie zamocowany uchwyt do telefonu. Zakupiłem na alledrogo uchwyt, taki uniwersalny zasuwany na zamek. Zamontowałem, lecz jest moim zdaniem kiepski. Może macie jakieś dojście do jakiegoś fajnego mocowania. Na portalach aukcyjnych jest tego masę ale wszystkie wyglądają jakoś tandetnie. Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Uchwyt na telefon/smartfon
Zwiń
X
-
Ten taki zapinany z okienkiem to niech go szlag trafi. Tylko dzięki temu, że z telefonem miałem końcówki kabla USB w środku zapięte zamkiem, a sam kabel owinięty o kierownicę to nie straciłem telefonu. Normalnie na asfalcie łączenie pomiędzy uchwytem, a pokrowcem mi się ułamało czego nie zauważyłem i dopiero po chwili zorientowałem się, że telefon na kablach wisi i o koło się obija. Się wqrwiłem i sam sobie uchwyt wyspawałem - zamontowany na tej cienkiej poprzeczce na kierownicy. Wieczorem machnę zdjęcia.
Komentarz
-
"Zemsta spawacza" wyskrobane z dorwanej gdzieś nierdzewki
IMG_20170406_181642.jpg
IMG_20170406_181655.jpg
IMG_20170406_181707.jpg
Komentarz
-
Zamieszczone przez mas3 Zobacz posta"Zemsta spawacza" wyskrobane z dorwanej gdzieś nierdzewkiSpawacz miał rozmach
Komentarz
-
Zamieszczone przez AdamB Zobacz postaToż to druciarstwo na poziomie EXPERTSpawacz miał rozmach
Telefon nie wypadowywuje, a w razie ewentualnego lotu nad kierownicą uchyt się kładzie na zegary bez większych oporów. Ciężko było dobrać uchwyt do myphone axe.
Ten patent z hondogarage wygląda świetnie i uniwersalnie tylko miejsce montażu problematyczne bo pręt na kierownicy za cienki...
Komentarz
-
Ja mam taki tani z allegro na zamek, mocowanie zrobiłem na dwa sposoby, albo w poprzek przymocowane sztywno do kiery i dodatkowo prócz uchwytu opaski zaciskowe.
Drugi to standardowe mocowanie z uchwytem kulowym. Wszystko gra, prócz tego, miało być nieprzemakalne a nie jest.
Off, dziury, wytrzymuje bez problemu, jeszcze się nic nie urwało, nawet jak leciałem przez kierę.
Komentarz
-
Ja mam tak...
20170411_212151.jpg
- - - Zaktualizowano - - -
I też robi rewelacyjnie... Kluczem jest krótkie ramieZałączone pliki
Komentarz
-
To zestaw RAM, polecam, kombinacji tyle że głowa boli ale robotę robi - niby dożywotnia gwarancja.
Cenowo wychodzi sporo, kpl ze wszystkimi szpejami do zamontowania średnio w okolicy 260 złociszy.
Mimo to wydaje mi się, że warto. Przerobiłem już troszkę takich tanich mocowań i wiem, że to błędny kierunek.
Wydałem na nie połowę tej kwoty i zawsze coś odpadało.
Komentarz
-
dziunek69 - dzięki - już oglądam testy tych uchwytów RAM, - dobre, może z drugiej wypłaty kupie - i jak da radę z moją cegłą to będzie super.bo żadne chińskie coś mi się wydaję nie utrzymają go
IMG_2307.jpg
IMG_2308.jpg
--- Czy jest ktoś z Warszawy kto ma ten uchwyt RAM - aby zobaczyć jak telefon będzie się trzymał w nim ??Ostatnio edytowany przez AndrzejGO; 5009.
Komentarz
Komentarz