Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Tempomat ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Tempomat ?

Co o tym myślicie, jak to w ogóle działa?

pewnie tak samo, jak te scottoilera zakładasz na manetkę (w tym przypadku raczej obok, przykręcając do niej), i zamiast ściskać i kręcić, naciskasz nasadą dłoni
    fajny patent, jak manetka ciężko pracuje, sprawdzone w zaprzyjaźnionym monsterze
    jsz
    kanapa, kibelek i paskud
    relacje publikuję na motogen.pl

Komentarz

Dziękować

Komentarz

Tutaj jest prawdziwy motocyklowy tempomat. Jakbym miał takie cudo to bym się nie obraził, ale lenistwo hameryki nie zna granic.
        http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KLR65...item23082be911
        ------------------------------------------------------------------
        Trzeba kochać wszystkie motocykle.

Komentarz

Właśnie zakupiłam tempomat Scottoilera. Niestety niejako z konieczności (bardzo mocno uszkodzona część ścięgien w prawej dłoni), bo niestety ze względu na potworny ból nie mogę dłużej prowadzić. Dam znać jak trochę z tym pojeżdżę, mam nadzieję, że pomoże.. musi
          Dlaczego taki bździut kosztuje aż 40 PLN?

Pozdrawiam,
          Gosia
          Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...

Komentarz

Pomysł i metka się liczy
            --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Zamieszczone przez Gosienka Zobacz posta
              Właśnie zakupiłam tempomat Scottoilera. Niestety niejako z konieczności (bardzo mocno uszkodzona część ścięgien w prawej dłoni), bo niestety ze względu na potworny ból nie mogę dłużej prowadzić. Dam znać jak trochę z tym pojeżdżę, mam nadzieję, że pomoże.. musi
              Trochę pojeździłam, więc teraz wrażenia..

Pomogło, bardzo, szczególnie w przypadku dłuższych w miarę jednostajnych odcinków. W przypadku odcinków, gdzie tego manewrowania gazem jest sporo ustawiałam go tak jakby go nie było lub prawie nie było. Po prostu w niektórych okolicznościach (np. miasto) zdecydowanie przeszkadza i może zrobić więcej szkody niż pożytku.

Miałam obawy czy uda się to w standardowym wymiarze zamontować na grzane manetki ale dało radę bez cyrków. Drobne regulacje położenia tego ustrojstwa w trakcie jazdy nie stwarzają większych problemów - na chwilę gaz trzeba odpuścić i odpowiednio przekręcić.

Zakup uważam za udany

Pozdrawiam,
              Gosia
              Łoś, w przeciwieństwie do jelenia i innych zwierząt, choć lubi czasem pobujać w obłokach, nie ma wygórowanych ambicji...

Komentarz

Dlaczego taki bździut kosztuje aż 40 PLN?
                Pozdrawiam,
                Gosia
                Niekoniecznie, do BMW wychodzi sporo taniej (!)
                ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Też musze zakupić ten bajer, po kilku godzinach jazdy dłoń odpada od trzymania gazu i naciąganiu tych dwóch spręzyn w gaźnikach.
                  --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Gosienka, potwierdzam. Na miasto lepiej nie zakładać, na trasie rewelacja, cieżar dłoni i grawitacja same robią swoje.

Komentarz

Na miasto wystarczy obrócić w dół w przeciwną stronę do dodawania gazu i można zapomnieć że jest założony. Ściąganie i zakładanie, szczególnie przy grzanych manetach i handbarach mocowanych wewnątrz kiery może być uciążliwe.

pozdrawiam

Komentarz

ten języczek opiera się o dłoń czy o klamkę hamulca?

można jechać "bez trzymanki" na tym tempomacie?

Komentarz

pętla na manetkę, "języczek" pod nasadę dłoni. można jechać z dłonią luźno położoną na manetce (i opartą na tempomacie)
                          jsz
                          kanapa, kibelek i paskud
                          relacje publikuję na motogen.pl

Komentarz

Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
                            ten języczek opiera się o dłoń czy o klamkę hamulca?
                            Oczyma wyobraźni zobaczyłem tłumaczenie na miejscu wypadku:
                            Panie, bo ja mam takie urządzenie, że gazu nie trzeba trzymać ... to sobie poszedłem kawę zrobić na kufrze.
                            ------------------------------------------------------------------
                            Trzeba kochać wszystkie motocykle.

Komentarz

Czyli bez trzymania nie dziala to cudo ? Bo interesuje mnie, zeby ustawic obroty np. 4 tys. i cos pokombinowac, stanac na siodle, na stopkach tylnych bez trzymania itp. bajery
                              Enduro nie klęka
                              R 1100 GS '99 - limonka
                              Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

Pracuję...
                              X