Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
3TD 750 (34 KM Szwajcar) Chyba sobie j... robicie!!! z 34KM to bym się do 200 w tydzień rozpędzał!
Dbajmy o ortografię. LukaSS
ja napewno miałem szwajcara ale musiało byc coś robione bo nie brakuje mi mocy a i spalanie trzyma sie w okolicach 10l (pomijam fakt ze nadgarstek pracuje w pełnym zakresie)jesli tylko się rozpedza to nie ma się czym przejmowac czy to szwajcar, niemiec, składak czy co tam jeszcze. ma jeżdzic i cieszyć tym właściciela
Oj nie wiem jak to się stało, że ja się nie dopisałem ( chyba przysnąłem )
XTZ 660 Tenere z 94 roku - sprowadzona z Niemiec wersja 3YF z podwójnymi lampami
nr. 3YF089015
Nie będę gorszy i tez dam się spisać. Przy okazji może ktoś mi odpowie z którego roku jest moja Tenera?
Data pierwszej rejestracji 95r
3TD009603 - LZ 1786
Na pewno Szwajcar, ale z 34KM to by tak nie śmigał, przy okazji spalając 8-10l/100km więc odblokowany...
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Numer ramy u mnie 3TD000646
Silnik i wszystkie części 3YF.
W dowodzie napisane XTZ 750 wszystkie dane też jak by dla ST. Przecież niemożliwe żeby do małej tenery wstawić ramę od ST.
Widocznie kupiłes 660 z dowodem z 750 i przebitą ramą
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Chyba tak, mam wszystkie umowy, od początku historii moto, sprzedawca mi o tym mówił. Mam jakiś papier o dopuszczeniu do ruchu takiego i takiego nr. ramy. Podejrzewam, że była sobie rozbita 750 z papierami i jako taka 660 bez papierów. Co do przebicia numerów to robota musiała być wykonana profesjonalnie, bo ani na stacji, a ni ja rozbierając moto do gołej ramy, nie idzie się dopatrzyć żadnych śladów przebitki, dlatego na początku podejrzewałem że rama jest od ST, ale niemożliwe.
PS. w takim razie mogę pisać że mam ST :>
PS2. Nie uważam tego za jakąś wadę moto, bo żadnych problemów z rejestracja czy przeglądami nie miałem. Usiłuję tylko dojść prawdy
Komentarz