Witam jestem w trakcie przebudowy i potrzebuje pomocy z czego można dopasować gażnik do xtz 660 by moto było mocniejsze czekam na konkrety i z góry dziękuje
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Mocniejszy gażnik do xtz 660
Zwiń
X
-
Uprzedzając co niektórych, trzymających się zasad to najlepiej byłoby się przywitać w nowym temacie w powitalni, a nie podpinać pod innego kolegę ...
A co do pytania to temat niedawno był poruszany w takim przypadku: http://www.xtzclub.pl/threads/10599-...650-do-xtz-660
-
Tu akurat będzie problem bo w przeciwieństwie do teikei tu są gardziele o równej średnicy . W 660'tce są 26/35 więc gaźniki trzeba by zdystansować i pewnie pokombinować z dyszami w jednym z nich.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Moim zdaniem sensowną opcją może być porządny remont oryginalnego teikei, wymiana dysz na większe ,do tego mała kombinacja z tłoczkiem w części podciśnieniowej i trochę dłubaniny w airboxie. Do tego wymień jeszcze wydech na swobodniejszy i efekt na pewno odczujesz. Natomiast cudów nie oczekuj bo pojemność wzrasta raptem o dwadzieścia parę cm i bez głębszych zmian w silniku szału ni ma
Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
W zasadzie mam założyłem bak plastikowy od ktm 620 zawias marzocchi husgvarny 420 z brembo przebudowaną czachę na pionowe soczewy i zestaw rally set na aluminiowej ramie wydech Arrow Pari Dakar przelotowy silnik 700 cm kanapę od 620 i jakieś 15 kg mniej i została mi sprawa tego gażnika tylnego zawieszenia i plastików w zasadzie to jest efekt jakiś 5 lat mozolnych prac co umiem robię sam bo dużo taniej i jaka przyjemność czekam na jakieś opcje bo ten mój gażnik jest już słaby a wymiana dysz to za mało al dzięki i pozdrawiam
Komentarz
-
Z tym nie ma problemu ja założyłem równe gaźniki mikuni i muszę powiedzieć że wystarczyła regulacja składu mieszanki i660tka ładnie zaczęła pracować. Największy problem to krućce bo jest sporo rzeźbienia a do połączenia z airboxem praktycznie nie ma miejsca na jakiekolwiek manewry co prawda mam to połączone ale nie jest to czego bym oczekiwał tak że trzeba przemyśleć czy gra jest warta świeczkiZamieszczone przez piotr13 Zobacz postaTu akurat będzie problem bo w przeciwieństwie do teikei tu są gardziele o równej średnicy . W 660'tce są 26/35 więc gaźniki trzeba by zdystansować i pewnie pokombinować z dyszami w jednym z nich.
Komentarz

Komentarz