Jak w temacie,kupie sprawny za rozsądną cenę
Ogłoszenie
Zwiń
Zasady obowiązujące w Giełdzie
W Giełdzie można zamieszczać ogłoszenia TYLKO związane jakkolwiek z XTZ ( z wyjątkiem działu "Inne moto"). Wszystkie ogłoszenia nie spełniające tego warunku będą usuwane przez moderatorów.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Wyjątek stanowi forum "Inne moto".
ZABEZPIECZENIE PRZED SPAMOWANIEM
Aby móc pisać w poszczególnych działach giełdy należy zliczoną minimalną wymaganą liczbę postów:
- Sprzedam - 10
- Inne moto - 25
- Kupię - 5
- Oddam - 1
EDIT rootolf:
UWAGA:
Sprzedający jest zobowiązany podać cenę przy sprzedawanym przedmiocie. W przypadku braku ceny, ogłoszenie może zostać usunięte.
Jeżeli masz zamiar kupić motocykl od forumowicza zapytaj innych o opinię o tym motocyklu.
Zasady wchodzą w życie z dniem 26.10.2012 r.
Zobacz więcej
See less
[K[ Amortyzator tył xtz 660
Zwiń
X
-
Mx, na moje to będzie jednak ciut za słaby do tej beemki. Tereska waży poniżej 200 kg. Z doświadczenia wiem, że przy obciążeniu Moto plus powiedzmy 150 kg już nie bardzo wyrabia. Chyba, że pokombinujesz coś ze sprężyną ale yamaha samych sprężyn do tego amora nie sprzedaje a koszt dorobienia jest spory. Zobacz jak wymiarowo podchodzą amory od starych geesów czy innych dualów w tej kategorii masowej.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
-
W przypadku tylnego amora dochodzi przełożenie w kiwaczce, przez co waga samego motocykla nic nie mówi. Standardowa sprężyna w XTZ660 ma zdaje się 110 albo 120Nm, natomiast np. w XRV750 tylko 85Nm. Jeśli amor będzie kręcony bezpośrednio do wahacza, to chyba będzie niezły beton.Zamieszczone przez piotr13 Zobacz postaMx, na moje to będzie jednak ciut za słaby do tej beemki. Tereska waży poniżej 200 kg. Z doświadczenia wiem, że przy obciążeniu Moto plus powiedzmy 150 kg już nie bardzo wyrabia. Chyba, że pokombinujesz coś ze sprężyną ale yamaha samych sprężyn do tego amora nie sprzedaje a koszt dorobienia jest spory. Zobacz jak wymiarowo podchodzą amory od starych geesów czy innych dualów w tej kategorii masowej.
Komentarz
-
Właśnie w tym problem. Progresję uzyskujesz albo przełożeniem dźwigniowym albo charakterystyką sprężyny. Przy czym parametry tłumienia są dobrane pod to przełożenie. Co z tego, że będzie twardo jak sam amor nie wyrobi z tłumieniem odbiciai dobicia na dłuższej dźwigni? W każdym razie trzymam kciuki, żeby działało i kierownika nie katapultowało na jakiejś większej hopce.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz

Komentarz