DSCF3347.JPG
Niestety, ale rozstania nadszedł czas...
Do sprzedania mam moją XTZ- w moich łapach od 4 lat. Kupiona została od Bartasa od koniec 2009r. Przez ten czas dzielnie mi towarzyszyła w bliższych i średnich wyprawach, dojazdach do roboty oraz okazionalnych offach. Byłem nią m.in. w Alpach, Bułgarii, miesiąc temu zaliczyła latanie w Tatrach Słowackich (2k km bez najmniejszego zająknięcia)
Rocznik '89, przebieg ok. 90k km i rośnie. Motocykl był serwisowany u Michała Demczuka w Nowym Dworze Mazowieckim oraz we własnym zakresie.
Na plus:
- regularnie serwisowany, olej zmieniany w terminie, płyn hamulcowy dwa razy w sezonie, wszystkie płyny etc.
- 8kkm temu regulacja zaworów oraz czyszczenie gaźników
- nowe tarcze (NG) oraz klocki (Vesrah) z przodu- hamuje
- gmole pancerne
- stopka centralna
- stelaż na kufer GIVI monokey plus boczne
- nowa ContiEscape z przodu (2,5k km), z tyłu Majtas- bieżnikowo ok, ale na mokrym lubi już być radosny
- szyba turystyczna Givi
- napęd wymieniany 8k km temu (DID srebrny)
- pompa od R6 czy R1 (Bartas montował)- lepsza modulacja i siła hamowania
- regulator pancerny
- przewody w stalowym oplocie
- aku Yuasa 2 lata
- spalanie ok 6l (w górach nie oszczędzana- 6,5l jazda po mieście- 6,6l spokojna trasa 5,8l)
- komputer pokładowy w postaci licznika SIGMA BC1609
- nowe gniazdo 12v na kierownicy
- przegląd i OC do 07.2014
Na minus (co by szczerym być):
- plastiki- przednie prawy i lewy popękane i posklejane (takiego już kupiłem)- nie jestem estetą, więc mi to nie przeszkadzało. Gmole dobrze przyjmują wszelkie wywrotki, więc stan ich się nie pogarsza
- klocki z tyłu do wymiany (od dłuższego czasu- nie używam tyłu za bardzo
- poszycie kanapy się poddaje (nowe poszycie 150 pln, za 250 przeróbka na wypasioną dzieloną kanapę)
- licznik stanął na 82k km- wysiadł ślimak. Przyzwyczaiłem się do licznika rowerowego, więc nie miałem potrzeby naprawiać. Regeneracja 100pln, używkę można za 5 dych trafić
- ruda pojawia się tu i tam (moto użytkowane przez cały rok)- na bieżąco zaprawki hamerajtem
- w przyszłym sezonie należy zastanowić się nad wymianą łańcuszka rozrządu
- olej do zmiany za 1k km
Do motocykla dorzucam:
Oryginalne handbary, oryginalne kierunki tył, linka gazu i sprzęgła, tarcze sprzęgła, 2l płynu do zawieszenia Motul 15W (miałem zamiar wymieniać), coś tam się jeszcze znajdzie.
Generalnie- moto było robione pod siebie, jest w ciągłym użytkowaniu, lubimy się
. Ale... spróbowałem jazdy na Kacie 250 EXC na torze i po poligonie, no i... Ambitniejsza turystyka offroadowa mi się zamarzyła...
Cena jak mnie interesuje: 6100 PLN
Motocykl do obejrzenia i przejechania (oczywiście zgodnie z przyjętym standardem- za kaucją) w Warszawie.
Więcej foto: https://picasaweb.google.com/1073758...eat=directlink
Z racji, że chciałbym by moto trafiło do 'zrzeszonej' osoby, która o nie zadba- na razie wystawiam je tylko tutaj. W razie braku zainteresowania- pójdzie na Aledrogo.
Pzdr
Niestety, ale rozstania nadszedł czas...
Do sprzedania mam moją XTZ- w moich łapach od 4 lat. Kupiona została od Bartasa od koniec 2009r. Przez ten czas dzielnie mi towarzyszyła w bliższych i średnich wyprawach, dojazdach do roboty oraz okazionalnych offach. Byłem nią m.in. w Alpach, Bułgarii, miesiąc temu zaliczyła latanie w Tatrach Słowackich (2k km bez najmniejszego zająknięcia)
Rocznik '89, przebieg ok. 90k km i rośnie. Motocykl był serwisowany u Michała Demczuka w Nowym Dworze Mazowieckim oraz we własnym zakresie.
Na plus:
- regularnie serwisowany, olej zmieniany w terminie, płyn hamulcowy dwa razy w sezonie, wszystkie płyny etc.
- 8kkm temu regulacja zaworów oraz czyszczenie gaźników
- nowe tarcze (NG) oraz klocki (Vesrah) z przodu- hamuje

- gmole pancerne
- stopka centralna
- stelaż na kufer GIVI monokey plus boczne
- nowa ContiEscape z przodu (2,5k km), z tyłu Majtas- bieżnikowo ok, ale na mokrym lubi już być radosny
- szyba turystyczna Givi
- napęd wymieniany 8k km temu (DID srebrny)
- pompa od R6 czy R1 (Bartas montował)- lepsza modulacja i siła hamowania
- regulator pancerny
- przewody w stalowym oplocie
- aku Yuasa 2 lata
- spalanie ok 6l (w górach nie oszczędzana- 6,5l jazda po mieście- 6,6l spokojna trasa 5,8l)
- komputer pokładowy w postaci licznika SIGMA BC1609
- nowe gniazdo 12v na kierownicy
- przegląd i OC do 07.2014
Na minus (co by szczerym być):
- plastiki- przednie prawy i lewy popękane i posklejane (takiego już kupiłem)- nie jestem estetą, więc mi to nie przeszkadzało. Gmole dobrze przyjmują wszelkie wywrotki, więc stan ich się nie pogarsza
- klocki z tyłu do wymiany (od dłuższego czasu- nie używam tyłu za bardzo

- poszycie kanapy się poddaje (nowe poszycie 150 pln, za 250 przeróbka na wypasioną dzieloną kanapę)
- licznik stanął na 82k km- wysiadł ślimak. Przyzwyczaiłem się do licznika rowerowego, więc nie miałem potrzeby naprawiać. Regeneracja 100pln, używkę można za 5 dych trafić
- ruda pojawia się tu i tam (moto użytkowane przez cały rok)- na bieżąco zaprawki hamerajtem
- w przyszłym sezonie należy zastanowić się nad wymianą łańcuszka rozrządu
- olej do zmiany za 1k km
Do motocykla dorzucam:
Oryginalne handbary, oryginalne kierunki tył, linka gazu i sprzęgła, tarcze sprzęgła, 2l płynu do zawieszenia Motul 15W (miałem zamiar wymieniać), coś tam się jeszcze znajdzie.
Generalnie- moto było robione pod siebie, jest w ciągłym użytkowaniu, lubimy się

Cena jak mnie interesuje: 6100 PLN
Motocykl do obejrzenia i przejechania (oczywiście zgodnie z przyjętym standardem- za kaucją) w Warszawie.
Więcej foto: https://picasaweb.google.com/1073758...eat=directlink
Z racji, że chciałbym by moto trafiło do 'zrzeszonej' osoby, która o nie zadba- na razie wystawiam je tylko tutaj. W razie braku zainteresowania- pójdzie na Aledrogo.
Pzdr
Komentarz