Sprzedam Yamahe XTZ 660 Tenere, 1992 r.
Przebieg 48700 km. Wyjątkowe malowanie, duża turystyczna owiewka, handbary, szeroka kierownica Zeta, opony Mitas E07 (przednia po jednym sezonie, tylna w połowie zużycia), top case Givi Monokey, narzędziówka, wyczyszczony gaźnik po przeglądzie, mechanizmy tylnego wahacza po konserwacji (rozebrany, wyczyszczony, nasmarowany i złożony), nowy płyn hamulcowy, przednie zawieszenie po gruntownej renowacji (nowy olej w amortyzatorach, nowe osłony gumowe lag, nowe sprężyny progresywne Wirth - świetnie się spisują).
700 km temu zrobiony remont silnika:
- nowe nominalne pierścienie Yamahy (szlif cylindra nie był potrzebny),
- nowy łańcuszek rozrządu,
- napinacz łańcuszka rozrządu poprawiony po fabryce,
- inspekcja sprzęgła,
- nowe uszczelki na lewą, prawą stronę i górę silnika,
- kontrola rezystancji cewki, przewodu i fajki,
- regulacja luzów zaworowych,
- zalany olej mineralny 10w40 Bel Ray EXL na dotarcie,
- nowe filtry i oringi pod dekiel filtra i pompy wody.
Niestety silnik uległ awarii: brak mocy, stukanie, chrobotanie, wibracje. Być może padło łożysko na wale. Sprzedaję z żalem bo świetnie się nim jeździło, ale nie mam już czasu i cierpliwości na naprawę. Może komuś przyda się na części albo do naprawy.
Dodatkowo pełny książkowy manual i katalog części.
Więcej informacji w wątku: http://www.xtzclub.pl/threads/10856-...99ki-z-silnika
Cena 1500 zł
Do obejrzenia w okolicy Mrągowa
Tel. 602 670 815
IMG_1533.jpgIMG_1537.jpgIMG_1538.jpgIMG_1540.jpgIMG_1546.jpgIMG_1564.jpg
Zdjęcie z przodu mam sprzed renowacji przedniego zawieszenia:
IMAG0758_1.jpg
Przebieg 48700 km. Wyjątkowe malowanie, duża turystyczna owiewka, handbary, szeroka kierownica Zeta, opony Mitas E07 (przednia po jednym sezonie, tylna w połowie zużycia), top case Givi Monokey, narzędziówka, wyczyszczony gaźnik po przeglądzie, mechanizmy tylnego wahacza po konserwacji (rozebrany, wyczyszczony, nasmarowany i złożony), nowy płyn hamulcowy, przednie zawieszenie po gruntownej renowacji (nowy olej w amortyzatorach, nowe osłony gumowe lag, nowe sprężyny progresywne Wirth - świetnie się spisują).
700 km temu zrobiony remont silnika:
- nowe nominalne pierścienie Yamahy (szlif cylindra nie był potrzebny),
- nowy łańcuszek rozrządu,
- napinacz łańcuszka rozrządu poprawiony po fabryce,
- inspekcja sprzęgła,
- nowe uszczelki na lewą, prawą stronę i górę silnika,
- kontrola rezystancji cewki, przewodu i fajki,
- regulacja luzów zaworowych,
- zalany olej mineralny 10w40 Bel Ray EXL na dotarcie,
- nowe filtry i oringi pod dekiel filtra i pompy wody.
Niestety silnik uległ awarii: brak mocy, stukanie, chrobotanie, wibracje. Być może padło łożysko na wale. Sprzedaję z żalem bo świetnie się nim jeździło, ale nie mam już czasu i cierpliwości na naprawę. Może komuś przyda się na części albo do naprawy.
Dodatkowo pełny książkowy manual i katalog części.
Więcej informacji w wątku: http://www.xtzclub.pl/threads/10856-...99ki-z-silnika
Cena 1500 zł
Do obejrzenia w okolicy Mrągowa
Tel. 602 670 815
IMG_1533.jpgIMG_1537.jpgIMG_1538.jpgIMG_1540.jpgIMG_1546.jpgIMG_1564.jpg
Zdjęcie z przodu mam sprzed renowacji przedniego zawieszenia:
IMAG0758_1.jpg
Komentarz