Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kierunkowskazy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Kierunkowskazy

Witam dziś odkryłem że nie działają mi kierunki, żaden nie świeci. Ale przy włączaniu kierunków słychać że działa przerywacz stawiam na bezpieczniki tylko jest mały problem bo nie wiem gdzie one się znajdują głupia sprawa ale warto się zapytać. Może na forum miał już ktoś taki problem z migaczami, proszę o pomoc

Zamieszczone przez dyzmo Zobacz posta
    słychać że działa przerywacz
    Czy aby na pewno słychać przerywacz? Jak u mnie sie spaliła żarówka w jednym drugi mrugał szybciej, u mnie nie ma bezpieczników od kierunków.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Kierunki mają charakterystyczną cechę, że jak się jedna żarówka przepali, to drugi miga szybciej.
      Dyzmo, określ, czy jest to standardowy odgłos przerywacza, czy przyśpieszony.
      "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

A kontrolka miga? ST nie ma oddzielnego bezpiecznika do kierunków - ma jeden główny i bodajże jeden oddzielny do wentylatora.
        sigpic

Komentarz

żaden kierunek nie świeci kontrolka też nie. Przerywacz słychać tyko raz po włączeniu kierunku i dalej cisza. Sprawdzę żarówki jeszcze.

Komentarz

Możesz mieć zwarcie za przerywaczem.
            sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez rootolf Zobacz posta
              Kierunki mają charakterystyczną cechę, że jak się jedna żarówka przepali, to drugi miga szybciej.
              Dyzmo, określ, czy jest to standardowy odgłos przerywacza, czy przyśpieszony.
              ostatnio mi jedna żarówka padła. wymieniłem i okazało się że kierunek działa tylko że lewe działają wolniej od prawych. żarówka była innej mocy. Okazuje sie ze nawet coś takiego ma wpływ na prędkość migania.
              Im GORZEJ tym LEPIEJ.
              Nikt nie mówił że będzie letko.

Komentarz

Żarówki są całe będą jutro zaglądał do przerywacza, chyba do tej operacji muszę zdemontować całą przednią czasze? wiecie może ile taki przerywacz kosztuje i czy można go zastąpić jakimś innym ;p

Komentarz

Ile oryginalny to nie wiem (i chyba wolę nie wiedzieć ) ale można go zastąpić dowolnym przerywaczem 12V - od 12zł w górę. Ja preferuję elektroniczne (mają 3 nóżki - dodatkowa do masy), bo dają błysk od razu w momencie wrzucenia kierunku, bez opóźnienia.
                  Co do czachy - obawiam się, że tak.
                  sigpic

Komentarz

Panowie pomocy. Grzebałem dziś przy tym przerywaczu wydaje mi się że jednak jest zepsuty chciałem podłączyć jakiś inny i musiałem go źle podłączyć bo spalił mi bezpiecznik nic nie działa światła i zapłon też padły. Moje pytania jest takie gdzie się znajduje główny bezpiecznik bo nie mam pojęcia gdzie go szukać pomocy.

Komentarz

Główny bezpiecznik jest przy zasilaniu czyli zaraz na czaerwonym kablu przy akumulatorze. Jak będziesz podłączał przerywacz zobacz czy masz przejście dobre do kierunków i wtedy będziesz widział gdzie masa a gdzie plus żebyś znów zwarcia nie zrobił.
                      Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                      No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                      sigpic

Komentarz

ech. kupiłem w larssonie przerywacze (dla mnie i lejdi) nówki sztuki z 3ma nóżkami po 8 pln, bo chciałem zeby włączały mi się od razu, ale niesety lipa - włącza się tak jak stary - po 1s
                        @fxrider
                        mozesz wskazać palcem na allegro albo w larssonie jakiegoś 'pewniaka'?, bo 3 nóżki to nie jest wyznacznik jak się okazało

Komentarz

Na pewno elektroniczne, z tym, ze te drogie są(ok. 50zł). Sam nie musiałem kupować, bo zazwyczaj miałem jakieś "zdobyczne" z rozebranych moto. Ciekawostka - w swojej ST z '91 trafiłem właśnie taki 3-nóżkowy przerywacz (natychmiastowy), wyglądał na fabryczny (specyficzna kostka łącząca go z instalacją nie wyglądała na rzeźbioną).

pozdrawiam, Adam
                          sigpic

Komentarz

Jak by ktoś mógł niech wrzuci jakiś link z allegro z przerywaczem który będzie pasował do tereski ;p

Komentarz

Zamieszczone przez dyzmo Zobacz posta
                              Panowie pomocy. Grzebałem dziś przy tym przerywaczu wydaje mi się że jednak jest zepsuty chciałem podłączyć jakiś inny i musiałem go źle podłączyć bo spalił mi bezpiecznik nic nie działa światła i zapłon też padły. Moje pytania jest takie gdzie się znajduje główny bezpiecznik bo nie mam pojęcia gdzie go szukać pomocy.
                              masz jeszcze bezpiecznik na głównej wiązce na ramie ale niestety to miejsce znajduje się pod zbiornikiem paliwa

Komentarz

Pracuję...
                              X