Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jaki prostownik/ładowarka do żelówki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez marcinjunak Zobacz posta
    Cochise i jak ci się sprawuje ten prostowniczek? Może i ja zakupie sobie coś takiego.
    Nie powiem złego słowa; ładuje aku sąsiadom oraz raz kontrolnie podpiąłem GS-a. Sąsiedzi jeżdżą, zapalają bez problemów, GS odpalił na dotyk, ale nie jeździ przy tej pogodzie

Polecam ten Lidla - trzeba tylko uważać - wyłączenie z sieci choćby na chwilę powoduje reset ustawień - dlatego w takim przypadku trzeba z powrotem przestawić na którąś z opcji: motór/auto/zima
    ...prawdziwy afrykaner sam wymyśla swoje historie, a potem zaczyna w nie wierzyć...

Komentarz

Po objeżdżeniu wszystkich lidlów w mieście, upolowałem prostownik na allegro. Tylko trzeba szukać pod nazwą tronic-t4x. Było 5 sztuk po 49PLN, wiec taniej niż w Lidlu i mamy jako-tako firmę.

Szukałem pod nazwą prostownik to tylko same po 80zł te lidlowskie właśnie. Teraz na allegro po 50zł najtańszy.

Komentarz

Prostownik "Lidlowy" jak najbardziej polecam. Mam i sprawdziłem. Dobry na zimę do konserwacji akumulatora ale do "strzału prądowego" się nie nadaje ze względu na całkowitą automatykę. Do takich celów mam prostownik z ręczną regulacją prądu ładowania
        Dłubie bo lubie

Komentarz

Do ładowania akumulatora moto można wykorzystać prostownik samochodowy, wystarczy podłączyć szeregowo żarówkę np.21W/12V jako ogranicznik prądu ładowania. Taki prostownik nie powinien mieć na wyjściu więcej niż 14,5V

Komentarz

OD 13 stycznia będą w lidlu prostowniki za niecałe 60 zł warte tej ceny w tamtym roku też były ale byłem po południu i się rozeszły jak ciepłe b...

Komentarz

Prostownik

Usunięte na żądanie użytkownika

Komentarz

od wczoraj w Lidlu prostownik do łądowania też małych akku motocyklowych (0,8 A)
                full automatyczny
                doładowuje zimą itd

69 zł
                ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Zamieszczone przez kamilltee Zobacz posta
                  od wczoraj w Lidlu prostownik do łądowania też małych akku motocyklowych (0,8 A)
                  full automatyczny
                  doładowuje zimą itd

69 zł
                  Mam od roku, polecam!
                  Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
                  Loud pipes save lives...
                  https://picasaweb.google.com/108651862641483365846

Komentarz

Ja tez mam i polecam. Auto tez naładuje

Komentarz

Dopiero niedawno musiałem skorzystać z prostownika. Akumulator rozładowany do 1.8V - zostawiłem pozycje i zapłon włączony. Podłączyłem pod ten lidlowy prostownik, ustawiłem ładowanie samochodowe (3.6A chyba, 0.8A według mnie za mało) zostawiłem na 24h po 8 godzinach ładowania aku miało już 14.8V i potem już było tylko podtrzymanie, w granicach 12V. Aku po takim przeżyciu jak nowe.

Komentarz

Producenci ołowianych aku w instrukcjach zalecają lądowanie prądem nie większym niz 1/10 pojemności. Przy średniej pojemności aku w motocyklu 8Ah wynika owe 0.8A, które jest wiec optymalne.

Większym owszem możesz ładować, ale masz dużą szanse zniszczenia aku. Mi się to kiedyś udało, a później dowiedziałem się o co w tym chodzi.

Komentarz

Zgadzam się w 100% i również nie polecam ładować większym prądem niż 1/10. Ładowałem więc prawie 0.5C, ale jak pisałem aku był rozładowany do 1.8V. Co naładowało go dużo szybciej.
                          Ostatnio edytowany przez Kaytec; 460.

Komentarz

Ja kupiłem Boscha C3 zobaczymy czy robi robotę

Enduro nie klęka
                            R 1100 GS '99 - limonka
                            Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

co za róznica jaki prostownik? a w motocyklu jaki jest? zawsze to samo do róznego rodzaju akumulatorów wiec wg mnie jaki prostownik to jest sprawa bardziej marketingowa. Ciągle nowe produkty lepsze reklamy i opinie uzytkowników ze niby lepsze. wg mnie to nic nie zmienia. co innego prostowniki do podtrzymania sprawnosci aku podłączone przez cała zime do aku przykładowo.

Komentarz

od 17 października znów dostępny w pewnej sieci sklepów ;-) . Komu potrzebny niech rusza.. :-)

Komentarz

Pracuję...
                                X