Witam chciałem dzisiaj wykręcić świece z mojej Teresy - a klucza niestety brak.Stąd moja prozba jaki rozmiar i długość powinien mieć klucz? Jakie świece polecacie?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
ST świece- klucz
Zwiń
X
-
Z tego co pamiętam idzie tam klucz o rozmiarze 18 mm. Długość conajmniej 150 mm i cienkościenny. Jeśli chcesz nasadką, to trzeba pocieniować jej ścianki na szlifierce.
Nie wiem po kim masz motocykl i jaka jest jego histora, ale miałem trzy przypadki motocykla sprowadzonego z zagranicy, który posiadał świece różnych producentów do których szły inne rozmiary kluczy. Także uważaj
A świece? Użyj opcji szukaj, pisano o tym już kilkukrotnie.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Kluczem dedykowanym do świec możesz mieć problem bo kanał w głowicy jest bardzo wąski i głęboki.
Kupiłem nawet taki super klucz i dupa więc....
....zrobiłem patent
Dopasowałem do świecy klucz - chyba rowerowy (taki jak do świec tylko że cienki) i dospawałem do niego długą śrubę M8 czyli na klucz S13.
Patent u mnie się sprawdza bardzo dobrze. Tylko obspawać trzeba z sercem.
Powodzenia
Komentarz
-
Zamieszczone przez thomas1709 Zobacz postahej wszystkim. to w końcu jaki jest odpowiedni rozmiar klucza aby odkręcić świece w Teresie 750 ? 16,8mn czyt 17 mn a może 18? pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez czeczen Zobacz postaWedług moich pomiarów -18mm też dorabiałem z jakiegoś cienkościennego rurkowcadzięki wielkie, dziś się muszę za to zabrać i w końcu wymienić świece. pozdrawiam
Motocykl To Największy Wibrator Jaki Możesz Wsadzić Kobiecie Miedzy Nogi
Komentarz
Komentarz