Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Potrzebuję oprawki żarówki do xtz 750

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Potrzebuję oprawki żarówki do xtz 750

Witam wszystkich kupiłem xtz 750. Nie było w niej oprawki żarówki lewego reflektora a patrząc na katalog części i prawa jest chyba jakaś kombinowana. Jeżeli posiada ktoś rozbity reflektor a oprawki żarówek są dobre i przeszkadza to komuś w garażu to bardzo chętnie odkupiłbym za w miarę dobre pieniążki. Chodzi mi o oprawkę żarówki kompletną z gumką i wtyczką (jeżeli jest potrzebna). Nie wiem czy będę umiał ale postaram się dodać zdjęcia jak wygląda to co mam do prawego reflektora.
    Załączone pliki

Poszukaj na allegro lamp od TDR 125 - będziesz miał wydajniejsze H4ki.
    sigpic

Komentarz

To jest oryginalna oprawka zarowki BA20d, niektore motocykle takie mialy szczegolnie produkowane na rynek Wloski. Podjedz do najblizszego sklepu z czesciami do skuterow i tam napewno kupisz oprawke razem z oslonka. Bardzo duzo skuterow jezdzi z takimi zarowkami.
      Dorabiam Gmole, Stopki Centralne, Stelaże, Kufry Aluminiowe tel 661271442

Komentarz

wymień na H4
        ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
        FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Witam dziękuję za podpowiedzi lampki od TDR 125 są ale trzeba kupić całe w cenie takich od XTZ (150 do 250zł), w sklepach z częściami do skuterów można coś podobnego kupić ale z całym reflektorem (ok 120 zł). Poprubuję przerobić na H4 tylko będzie problem z uszczelnieniem tego.

W archiwum znalazłem coś takiego w prawdzie nie mam fotek ale dużo więcej wiem.
          Pozdrawiam. Wojtek

Komentarz

niestety dla szukajki H4 to za krótka składnia do szukania

pisali o tym na forum
            m.in. tu ( na koniec masz wszystkie typy lamp)

H4 w starym kloszu chyba nie do końca daje rade - daje chyba inny rozbłysk. Na pewno FxRider albo Junak o tym pisali.

" Napisał Bartas
            No ja właśnie mam wypukłe lampy z żarówkami bańkowymi, które zastąpiłem H4 bez zmian odbłyśników i palą się jednocześnie 2.

Napisał Junak
            Trochę polepszyło ci się światło ale jak byś zmienił całkiem lamy z odbłyśnikami było by o wiele lepiej, bańka inaczej załamuje promień z żarówki i inaczej jest później rozpraszany przez szkło"
            ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
            FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

Ruszam temat gdyż poszukuje oprawki żarówki postojowej do ST 750.
              Założyłem lampę z TDR i brakuje mi jednej oprawki do kompletu - ktoś poratuje bądź ma jakiś pomysł skąd zakupić?

Komentarz

Zamieszczone przez lord Chaos Zobacz posta
                Ruszam temat gdyż poszukuje oprawki żarówki postojowej do ST 750.
                Założyłem lampę z TDR i brakuje mi jednej oprawki do kompletu - ktoś poratuje bądź ma jakiś pomysł skąd zakupić?
                Z ciekawości bo też kombinuję zakup takiej lampy z TDR i pytanko , czy oba reflektory mają takie same żarówki czyli 2xH4, czy też 1xH4 i 1xH1. W oryginale mam reflektory z bańkami świecące jednocześnie i chciał bym aby po wymianie na TDR-owską lampę dalej świeciły dwa reflektory światłami mijania ze zmianą na drogowych też obydwa na raz.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                  .... i chciał bym aby po wymianie na TDR-owską lampę dalej świeciły dwa reflektory światłami mijania ze zmianą na drogowych też obydwa na raz.
                  Dokładnie tak jest .

Ponawiam pytanie - czy znajdzie się jakiś pomocny człek w sprawie oprawki żarówki postojowej?

Komentarz

Odgrzebię trochę stary temat. Chciałbym wrócić do oryginału i dalej szukam starej oprawki z gumką takiej jak na górze na zdjęciu wiem że na forum jest parę osób którzy przerabiali swoje lampy na wessmany (czy jakoś tak) więc może ktoś się chce pozbyć starych niepotrzebnych.

Komentarz

Zamieszczone przez despetnik1 Zobacz posta
                      Odgrzebię trochę stary temat. Chciałbym wrócić do oryginału i dalej szukam starej oprawki z gumką takiej jak na górze na zdjęciu wiem że na forum jest parę osób którzy przerabiali swoje lampy na wessmany (czy jakoś tak) więc może ktoś się chce pozbyć starych niepotrzebnych.
                      potrzebujesz oprawki od H4, H1 czy od "bańki" ?
                      "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

do bańki takie jak na fotce u góry.

Komentarz

Jak potrzebujesz jeszcze tej oprawki to daj znać.

Komentarz

PracujÄ™...
                          X