Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Spalony regulator napięcia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Spalony regulator napięcia

Witam mój regulator napięcia się spalił planuję zakup nowego http://www.reg_mot.republika.pl/index.html wiem że na forum taki regulator był zakładany czy może ktoś przesłać zdjęcie jak go zamocował w swojej XTZ 660 czy muszę kupić też ten uchwyt mocujący. Pozdrawiam

A po co ci takie wielkie badziewie? Larssonowy regler od tdm i innych moto spokojnie daje sobie radę, ważne żeby tylko dobrze masę podłaczyć i po kłopocie. Tym bardziej że w małej teresie regler jest pod czachą więc za dużo miejsca nie ma na fanaberie.
    Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
    No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
    sigpic

Komentarz

Dla mnie ten wielki regulator jest też bez sensu. Jak się oryginalny zjarał to znaczy, że masz coś nie tak z instalacją. Regulator sam z siebie tak szybko nie pada.
      --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

A skąd masz pewność że się spalił? Widziałaś dym, czy po prostu coś nie teges z prądem?

Komentarz

Pierw nalezało by pomierzyć napiecia na samym aku przy zgaszonym i odpalonym silniku oraz przy włączonych odbiornikach energi elektrycznej. po tym mozna szacować co jest nie tegoes. regulatory z reguły nie psuja sie bez wyraznej przyczyny. W afryce wymieniałem regulator poniewaz spaliła sie felerna kostka. w tym modelu to standard Trzebas dbac o instalacje, chociazby raz do roku rozpiąc wszystkie kostki wyczyscic i spryskac np kontaktem - spray do połączeń elektrycznych. Po takiej konserwacji przybyło mi 1 v ładowania gratis. Zabójcze dla takich instalacji jest woda i wilgoć a w szczegulnosci garazowanie motocykla zimowa porą w nieogrzewanym garazu. To tak z własnych obserwacji

Komentarz

Niestety regulator padł na 100% było zwarcie na kostce która była nadtopiona z jednej strony
            Kolega sprawdzał napięcie miernikiem i przy odpalonym motocyklu napięcie dochodziło do 19V
            Po dwóch dniach stania Teresy w garażu akumulator był rozładowany do zera.
            Mariusz powiedział że jest pobierany prąd przy wyłączonym motocyklu 93 mA a po odłączeniu regulatora napięcie przestało być pobierane.
            Widziałam że jest bardzo dużo regulatorów i wachlarz cenowy też jest spory od 50 do 350zł tyle że kupno takiego i założenie go samemu nie daje gwarancji
            Pan który oferuje regulator RN-05 taką gwarancję daje a opinie o nim są bardzo dobre

Komentarz

RN to delikatny przerost formy nad treścią i ciężko miejsce na niego znaleźć.
              Jednak niezawodność jaką oferuje w tej cenie, przemawia do mnie.
              Sam niestety musiałem kupić od ręki regulator, bo w dniu wyjazdu padł mi stary, więc kupiłem taki, jak w Larssonie.
              Póki co, cały sezon przejeździłem bez problemów z ładowaniem.
              Mam woltomierz i cały czas obserwuję, ale km za dużo nie zrobiłem przez remont silnika.

Jednak gdybym miał więcej czasu, na pewno kupiłbym RN-a.

Komentarz

Polecam tego RN-a, założyłem go do kilku sprzętów i nigdy nie było kłopotu.

Komentarz

A ja coś pamiętam, że Gruby88 delikatnie mówiąc narzekał na RN-05, więc jakiś promil kłopotów się trafia.
                  "Na dobry początek - jedź na koniec świata"

Komentarz

Nawet mercedes W124 co kilka tysięcy sztuk trafiał się wadliwy

Komentarz

Regulator RN-05 zamówiony, teraz czekam na przesyłkę oby służył długo

Komentarz

Pracuję...
                      X