Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Brak kierunkowskazu i stopu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Brak kierunkowskazu i stopu.

Witam. Szukałem problemu na forum ale nie znalazłem.
    Od niedawna jestem posiadaczem XTZ 750. Ostatnio zauważyłem ze nie świeci mi stop gdy hamuje tylnym hamulcem ale gdy wciskam przedni to świeci. Gdzie zacząć szukać problemu? a druga sprawa to wczoraj na trasie przestał mi mrugać prawy przedni kierunek, pomyślałem ze to żarówka i wymieniłem po powrocie ale dalej nie świeci, myślałem ze może druga żarówka spalona wiec przełożyłem do lewego kierunku i działają obydwie. Wziąłem miernik napięcia i w lewym kierunku jest napięcie dochodzące do 9v a w prawym tylko do 5v. (prawy nie świeci) gdzie szukać dalej. Z elektryki to raczej tylko podstawy znam a jest to moja pierwsza Tereska.

Ze stopem miałem to samo, poszukaj czujnika przy pedale hamulca. W zasadzie za nim jest czujnik połączony sprężyną z pedałem. pewnie sprężyna spadła. czujnik możesz sprawdzić palcami wyciągając z niego bolec i patrząc kątem oka czy świeci stop Co do kierunków to wszystkie złączki po drodze poczyść, oprawkę itp. ostatecznie przerywacz sprawdź ale wygląda na sprawny. takie niskie napięcia mogą świadczyć że nie ma dobrego przejścia w obwodzie...obstawiam na złączki.

Komentarz

Dzieki ze szybko odp. Za 2 godziny zbieram sie do pracy wiec do tereski zajrzę jutro. Zaczne od tego kierunku. Rozbiore i zobaczę wszystkie połączenia.

Komentarz

Styki, kostki i jeszcze raz styki Przejdź cały obwód kierunków i sprawdź.
        Kraina Pyrą i Gzikiem płynąca
        Adwenczur Klab FB
        Adwenczur Klab w sieci

Komentarz

Brak kierunkowskazu i stopu.

Ok kierunek już mryga. Połączenie na kablu pomiędzy żarówka a przerywaczem sie poluzowal. A swoją droga to pierwszy raz ściągałem czache z tereski i powiem szczerze dojścia do niektórych srub to czysta paranoja. Nigdy nie myślałem ze tyle czasu stracę na demontaż i montaż samej czachy. Chyba ze coś zle robiłem. Ma ktoś jakaś sprawdzona instrukcje demontażu czachy najlepiej z fotami od czego zacząć zeby było łatwiej następnym razem. Pozdrów

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Komentarz

Co do czujki hamulca - dobrze jest przeczyścić psikając specyfikami do środka i ruszając dźwignią.

Komentarz

Tym zajmę sie w sobotę. Dzięki

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Komentarz

Sprawdzona instrukcja: odkręcasz wszystkie śruby nic tu mądrego nie wymyślisz
                Kraina Pyrą i Gzikiem płynąca
                Adwenczur Klab FB
                Adwenczur Klab w sieci

Komentarz

Pracuję...
                X