Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ładowanie i woltomierz

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Poszukiwań ciąg dalszy ładowanie już było nawet pojeździł trochę i zapalał ładnie aż do dzisiejszego poranka. Ładowałem całą noc a myślę sobie małym amperażem niech się odsiarczy po zimie trochę a tu kuku rano ani nie zakręcił doszczętnie rozładowany jakby nigdy nie ładowany

Komentarz

akumulator do wyje.ania
      Aby drzewa z których zrobią dla nas trumny rosły jak najdłużej.

Komentarz

Niestety oddałem na gwarancję, ale ciekawe czy wymienia na nowy, bo aż 20 dni do końca gwarancji a mają czas do 14 dni na odpowiedź. Powiedzieli, że zwarcie na celach jest. A co dopiero ciepło się zrobiło

Komentarz

Czy akumulator 9 Ah da radę zakręcić? Bo mam takowy na stanie od kosiarki, ale słychać po podłączeniu tylko wnerwiające trrrrr i gasnące kontrolki.

Komentarz

Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
            Czy akumulator 9 Ah da radę zakręcić? Bo mam takowy na stanie od kosiarki, ale słychać po podłączeniu tylko wnerwiające trrrrr i gasnące kontrolki.
            Powinien dać radę ale to terkotanie to może tez być wina przekaźnika rozrusznika. Zewrzyj go na krótko i sprawdź czy rozrusznik kręci, wtedy będziesz wiedział czy aku da radę.
            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
            sigpic

Komentarz

9Ah to tylko pojemność. Ważny jest prąd rozruchowy.
              Objaw terkotania jest typowy dla rozładowanego, albo zbyt słabego aku.
              Podłącz woltomierz do aku i wtedy zakręć.
              Jeśli napięcie spadnie poniżej 9V, to aku za słaby, jeśli nie spadnie poniżej 11V, to szukaj przyczyny w przekaźniku-kablach-rozruszniku.

Komentarz

Ok idę zaraz sprawdzić na krótko i miernikiem może coś zdziałam. Dzięki za pomoc

- - - Zaktualizowano - - -

Jednak akumulator ma za słabą moc rozruchową na krótko nie daje rady i napięcie to spada poniżej 9V

Komentarz

Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
                  Ok idę zaraz sprawdzić na krótko i miernikiem może coś zdziałam. Dzięki za pomoc

- - - Zaktualizowano - - -

Jednak akumulator ma za słabą moc rozruchową na krótko nie daje rady i napięcie to spada poniżej 9V
                  Podłącz pod samochodowe aku, jeśli dalej będzie terkotał to znaczy że przekaźnik.
                  Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                  No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                  sigpic

Komentarz

Próbowałem też z kabli startować chodzi normalnie, ale na długich światłach gaśnie jakby ładowania nie było lub muszę sprawdzić jeszcze masę z regulatora, co idzie.

Komentarz

Napięcie! Ono prawdę Ci powie.
                      Bez jego pomiaru będziesz błądził w ciemnościach elektrycznego świata.
                      Strzelanie w ciemno w tym świecie skończyć się może spaleniem modułu zapłonowego i kolejnymi wydatkami...

Komentarz

Pracuję...
                      X