Witam. Który bezpiecznik odpowiada za zapłon ? Załadowałem akum. i nic nie ma żadnej reakcji nie świeci kontrolka zapłonu, ani światła akumulator jest oki. Czy może to wskazywać na kostkę stacyjki ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Rzucił Palenie ST 750 rok 1993
Zwiń
X
-
Główny bezpiecznik powinien być przy akumulatorze.
Jeśli wymieniony i dalej cisza to tutaj masz schemat w takich kolorach jak są fabrycznie
Sprawdzaj miernikiem kostki i konektory modułu, stacyjki, zapłonu.
Kontrolka zapłonu? Chodzi o zieloną neutrala?Ostatnio edytowany przez zz44; 3558.
Komentarz
-
Zamieszczone przez zz44 Zobacz postaGłówny bezpiecznik powinien być przy akumulatorze.
Jeśli wymieniony i dalej cisza to tutaj masz schemat w takich kolorach jak są fabrycznie
Sprawdzaj miernikiem kostki i konektory modułu, stacyjki, zapłonu.
Kontrolka zapłonu? Chodzi o zieloną neutrala?
Tak zielona a zanim padł to był taki objaw że próbowałemn go odpalić i zwolniłem starter a rozruszkik dalej krecił i wyłączyłem zapłon na kluczyku i dalej kręcił aż padł akumulator. Po załądowaniu akum. chciałem zapalic i nić zero prądu.
- - - Zaktualizowano - - -
Sprawdzę ten bezpiecznik dziś i zobaczymy co dalej Dzięi za schemat
Komentarz
-
kręci mimi wyłączonego zapłonu powiadasz...to sklejony przekaźnik rozrusznika pewnie - miałem tak kiedyś w hondzie. Jak do zera rozładowałeś aku to może szlak go trafił i teraz niby kręci ale napięcie pod obciążeniem spada poniżej 8V i nie daje iskry. Sprawdź bezpiecznik, przekaźnik przeczyść jak jest rozbieralny, sprawdź miernikiem napięcie gdzie dasz rade. Napisz coś więcej co się dzieje. Słabe aku możesz wesprzeć samochodowym na kablach rozruchowych.
Komentarz
Komentarz