Też mi się nie widzi że tylko oryginał. Zakładam że jeszcze do czegoś ten czujnik był montowany .........więc istnieje zamiennik.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wskaźnik temperatury nie działa
Zwiń
X
-
Może faktycznie macie walnięte czujniki, ale warto jeszcze rozebrać obudowe termostatu i wyczyścić. U mnie po zakupie teresy, też wskaźnik nie działał, tylko podnosił się lekko po włączeniu zapłonu. Kupiłem nowy czujnik i lipa. Czasami jak mocno zagrzałem moto to wskazówka troszkę się podnosiła. Dopiero za radą kumpla, który miał ten sam problem po wyczyszczeniu wszystkich styków wskaźnik zaczą płynnie działać. Tam musi być dobry styk!
Komentarz
-
Też miałem ten problem, czyszczenie styków niewiele pomogło. Na jakimś zagranicznym forum znalazłem poradę, której zastosowanie ożywiło czujnik temperatury (pociągnięcie masy bezpośrednio od obudowy czujnika)...Tak wiem, że to druciarstwo, ale działa
IMG_20190425_110956.jpg;
Komentarz
-
Że tak zapytam, masz masę do obudowy termostatu?
IMG_20190406_162942.jpgZ pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
-
U mnie działa prawidłowo. Przy serwisie przesmarowałem obie śruby obudowy smarem miedziowym. Próbowałem wczoraj palić i dwukrotnie włączył się wentylator przy wskazaniu za połową skali. Gwint tego czujnika chyba też przesmaruję...Z pozytywnym nastawieniem można góry /albo Teresę przez góry/ przenosić!
Komentarz
Komentarz