Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dodatkowe światła LED

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Dodatkowe światła LED

Drogie Bravo
    Postanowiłem do Was napisać ponieważ forum wszystko wie.
    Nosze się z zamiarem montażu dwóch ledów co by mieć więcej światła na przelotach nocnych . Obecnie świecą w mojej Teresie dwa reflektory z przodu ( zamontowane dwa nowe wessem ) ale okazuje się że jednak to za mało w nocy jak się ciśnie na tranzycie.
    Ile można dołożyć wat mocy świetlnej bez zbędnego obciążania alternatora bo z tego co pomny jestem to nasze altki mają 25A czyli circa 300W .
    Jakieś dwa mini led , po 10W czy dorzucić 2x 40W ?
    Ktoś już coś ciekawego zamontował i może się pochwalić ? Światła flood czy spot ?

Uzywam takich, wcześniej kupiłem soczewki 30W, ale światło było zbyt skupione.
    te chińskie należy kupować z zapasem, wcześniej czy później przestaja działać. Alternator, ładowanie bez problemów.

doświetlają dobrze to co dzieje się blisko kół, nieocenione podczas nocnych przelotów.

Komentarz

Zamieszczone przez Pablo1972 Zobacz posta
      Uzywam takich, wcześniej kupiłem soczewki 30W, ale światło było zbyt skupione.
      te chińskie należy kupować z zapasem, wcześniej czy później przestaja działać. Alternator, ładowanie bez problemów.

doświetlają dobrze to co dzieje się blisko kół, nieocenione podczas nocnych przelotów.
      chciałem coś na diodach Cree i ciut z większym światłem

Komentarz

światło jest wystarczające, co do diod się nie wypowiadam

Komentarz

światła z przodu to sa ważne ale ja mam paniczny lęk przez przepalona żarówka z tyłu . Kidys mi facet zwrócił uwagę, że w ostatniej chwili mnie zauważył bo z tyłu ciemność a z domu wyjeżdżałem to światło było. Ja zawsze od tamtego czasu delikatnie przerabiam lampę tylną na dwie żarówki lub na żarówkę i led.
          troche nie na temat ale dalej o lampach

Komentarz

Ja polecam te https://szekla4x4.pl/lampy-robocze/1...lood-spot.html Od kilku lat sprawdzają się w każdych warunkach. Mają rzetelną, hiszpańską homologację na Europę. Z dwustanowym przełącznikiem na kierownicy w funkcji DRL lub długich w nocy.
            Coś mi za bardzo błyszczy, żeby chciało jeździć...

Komentarz

Mondo , ale to są 24V jak ty je podłączyłeś ???
              Papacool

Komentarz

Ja po raz kolejny do kolejnego moto, zainwestuje w te..., tym razem oczywiście dla XTZ750
                HTB1dlvDocrI8KJjy0Fhq6zfnpXau.jpg

P.s ..., a propos STOPU, może uda mi się jutro wrzucić filmik tu
                https://www.youtube.com/channel/UCRD...d7eAlpKPfLOL4A, w jaki sposób ja to rozwiązałem...
                he he i nie negować proszę bo to mój 15 - letni Syn ;-)
                Ostatnio edytowany przez swebo; 5314.
                sigpic

Komentarz

przecież te lampy są dla masturbantów od Gs-ów , nie dość że nie ma tam diód Cree to jeszcze wygląd z tymi nakładkami .......zalatuje dyskoteką pod remizą
                  faktem jest że o gustach się nie dyskutuje ale ja bym się wstydził takie coś zamontować na moto

Komentarz

Racja, zaraz po wyciągnięciu słomy z butów, świat wygląda inaczej...
                    Lucjan, znów zaczynasz, albo nie wiesz jaki klucz do świec, albo okleina za droga by Żona nie wiedziała, a z tym "Twoja mówiła że jest ok" - to grubo poleciałeś, dajże Chłopie siana i wyluzuj w końcu
                    Proszę pozwól Chłopakom normalnie trwać w temacie i czerpać wiedzę...

"przecież te lampy są dla masturbantów", przypomnij sobie proszę czasy młodości.. ;-) /to tak dla jaj, na rozluźnienie ręki..., sorry atmosfery/
                    Ostatnio edytowany przez swebo; 5314.
                    sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez swebo Zobacz posta
                      Racja, zaraz po wyciągnięciu słomy z butów, świat wygląda inaczej...
                      Lucjan, znów zaczynasz, albo nie wiesz jaki klucz do świec, albo okleina za droga by Żona nie wiedziała, a z tym "Twoja mówiła że jest ok" - to grubo poleciałeś, dajże Chłopie siana i wyluzuj w końcu
                      Chciałbym przypomnieć że to ja założyłem ten temat i nie ma obowiązku zabierania w nim głosu .
                      A co do okleiny to była za droga a już wymuszanie na mnie zapłaty całości bo inaczej nie wyślesz pokazuje że mierzysz wszystkich swoją miarą . Dalej przez to że kulturalny człowiek jestem nie będę tracił czasu na dyskusję z Tobą i wybacz że nie poświęcę swojej uwagi dla Twoich przemyśleń z pogranicza taniej tandety i szyku pod lokalnym GSem.
                      PS. Jeśli masz jakieś zastrzeżenia do moje skromnej osoby zapraszam na priv ..........a tymczasem nie zaśmiecaj tematu.

- - - Zaktualizowano - - -

to tak dla jaj, na rozluźnienie ręki..., sorry atmosfery/
                      u mnie , agresywność ZERO

Komentarz

a tymczasem nie zaśmiecaj tematu.
                        Stary, proszÄ™ zluzuj..., to nie ten temat...
                        sigpic

Komentarz

tego akurat chciałbym chłopakom oszczędzić ......wybacz

Komentarz

inaczej Lucek, masz mój nr telefonu, jak co to dzwoń, proponuję temat zostawić chłopakom do rozwinięcia, a nasze zgryzy, przesuńmy na priv , lub tel. bądź real.
                            Proszę nie poruszajmy już naszego temu, w tym wątku, z góry dzięki, jak co to dzwoń, albo pisz na priv..., z góry dzięki...

ufff, a teraz wróćmy do tematu dodatkowego oświetlenia... ;-)
                            sigpic

Komentarz

PracujÄ™...
                            X