Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

POMOCYYY......XTZ 660 klucz do świecy Wrocław

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

POMOCYYY......XTZ 660 klucz do świecy Wrocław

HELLO !
    Tereska po zimie pojeździła troche i zdechła.
    Paliwo dochodzi, prąd na fajce jest więc stawiam że zarzuciło świecę bo ostatnio coś przerywała.

Ma ktoś we wrocku bądź okolicy klucz do świecy na dwie - trzy godzinki użyczyc ???

Jacek - 695-398-381

szukaj 18 nasadki do tego przedłużkę i pokrętło ja tak mam i odkręcam

Komentarz

ta nasadka powinna byc długa? nie standardowa ?
      no i czy twoja nasadka ma grubośc jak większośc nasadek, czy jest może zrobiona z cienkościennej rurki, tzw. klucz rurkowy bo mi się wydaje że tam miejsca za dużo nie ma i klucz powinien byc cienkościenny.

jak wchodzi normalna nasadka to łatwiej będzie cos znaleśc i dopasowac aczkolwiek liczę że znajdzie się pomocna dusza z kluczem.

Komentarz

nasadka na grubość normalna tylko dłuższa do świec najlepiej znajdź z guma żeby świece łatwo wyjąc

Komentarz

OK, dzięki za info, dużo mi pomogłeś bo do tej pory nie wiedziałem nawet jakiego klucza mam szukac.
          te co miałem to niedośc że nie ocechowane to albo za mały, albo za duży.

Komentarz

Możesz tez kupić tani zestaw kluczy rurkowych i dociąc na dpowiednia długośc. cena kompletu takich kluczy to nie całe 20 pln...

Komentarz

Też używam obciętego klucza rurkowego. Dość skuteczny sposób i mało waży.

Komentarz

panie i panowie, czytajcie, czytajcie i czytajcie. Po wykręceniu świecy okazalo się że jest w eleganckim stanie, iskrę daje jak smok wawelski i po wkręceniu nie pali!!!
                ciekawe czy to przypadłośc Tereski że gasi świeczkę w cylindrze ? Czy inne moto też tak mają ?
                Po wymianie na najtańsza NGK i iskierce ledwo widocznej pali na sto fajerków !!!

Komentarz

Częsty przypadek w wielu moto. Czasem pomaga zmniejszenie przerwy, czasem nie. Ogólnie ma tu znaczenie jakość świecy, teraz podobno dużo podrób.

Komentarz

Witam, ja poradziłem sobie następująco, rurka 18, przycieta na jakies 7,5 cm, na gore przyspawalem nasadke chyba 11. Odkrecam grzechotka. Wyglada to tak:
                    DSC01245.jpg
                    DSC01247.jpg

Komentarz

Pracuję...
                    X