Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Znalezione w misce olejowej - co to?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Znalezione w misce olejowej - co to?

Ktoś ma pomysł czego to może być część? Znalezione niedawno, przyciągneło się do magnesu w korku spustowym (magnes siedzi od sezonu). Wygląda jakby się dostało pomiędzy koła zębate.

--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

To je plastik czy metal. Niby się przyciągnęło, ale korek jest najniżej, więc może tam opadło.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

To mogło się przyczynić do tego napier..lania od strony łańcucha rozrządu po odciskach zębów widzę że mogło zostać zmielone przez zęby kół na wałkach lub wale korbowym.

Komentarz

Mnie to wygląda na kawałek ślizgu łańcuszka rozrządu.

Komentarz

Metalowe to jest.

Widać jakby coś od dłuższego czasu coś o coś tarło, w końcu się wytarło, odleciało i wleciało pomiędzy dwa koła zebate... ale czego? Skrzyni czy właśnie rozrządu? Wcześniej korka nie miałem z magnesem. Prowadnice w sumie nowe, zero zużycia więc łańcuch po nich właściwie powienien chodzić. Cała góra silnika była robiona od nowa, trochę niemożliwe jest bym coś źle poskręcał.

Kurcze, a nie chce mi się znowu rozbierać motocykla, niedawno złożyłem. Powalczę z tym napinaczem rozrządu, jak napnę i będzie dalej stukać to biorę się za odkręcenie pokrywy rozrządu.

Dziękuję za odpowiedzi

Komentarz

??? ciekawe! i lekko szokujące! - po zdiagnozowaniu napisz koniecznie co to było..?! Kolorek i kształt mogą sugerować jakiś fragment pokrywy,karteru... lub kosza sprzęgłowego ...

Komentarz

Mam nadzieję, że to pozostałość z dawnych lat Ja nigdy miski nie ściagałem jeszcze.

Komentarz

Po mojemu też cześć ślizgu łańcucha. Miałem ostatnio w YX600 podobne znalezisko. Zablokowało silnik.

Komentarz

Przypomnę że ślizgi łańcucha rozrządu w ST są plastikowe, Jedyne co wykonane jest z blachy w głowicy i tunelu łańcucha to osłona nad kołami zębatymi wałków rozrządu. Mogła się zaczepić o łańcuch i zagiąć co powodowało hałas aż w końcu się odłamała i wpadła między zęby i łańcuch lub teoria także prawdopodobna teoria z pozostawieniem ciała obcego we wnętrznościach.

Komentarz

Zamieszczone przez robkri Zobacz posta
                    Przypomnę że ślizgi łańcucha rozrządu w ST są plastikowe, Jedyne co wykonane jest z blachy w głowicy i tunelu łańcucha to osłona nad kołami zębatymi wałków rozrządu. Mogła się zaczepić o łańcuch i zagiąć co powodowało hałas aż w końcu się odłamała i wpadła między zęby i łańcuch lub teoria także prawdopodobna teoria z pozostawieniem ciała obcego we wnętrznościach.
                    To jest za grube na tą blaszkę osłaniającą.
                    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Komentarz

Nie wiem jak w tenerce - w virago ślizgi też były plastikowe ale miały wzmocnienia na końcach metalowe - stąd takie skojarzenie bo tam u mnie podobnie to wyglądało jak się ślizg 'wziął i połamał'.

Komentarz

a tak właściwie, to jakie to ma rozmiary? możesz zrobić foto z czymś poglądowym? zapalniczka, zapałki, etc?
                        "ja to ja, więc jako ja chcę być znany"
                        =>
                        Motocyklowy Klub Podróżników STRANGERS.PL

Komentarz

to bedzie cos ze skrzyni biegów ,jak rozpołowisz silnik to na pewno znajdziesz.

Komentarz

Zamieszczone przez kamilol Zobacz posta
                            to bedzie cos ze skrzyni biegów ,jak rozpołowisz silnik to na pewno znajdziesz.
                            Kolego,
                            zamiast pisać jakieś głupoty w wątkach lepiej byś się przywitał, przynajniej tak by wypadało.
                            Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
                            No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
                            sigpic

Komentarz

nowy kolega dostał chyba już kolejne ostrzeżenie- nie wiem tylko czy świadomie nabija posty czy po prostu się zachłysnął, że może odkopać każdy stary post i wpisać tu swoje (nic nie wnoszące) zdanie

zatem Kamilol - zastanów się najpierw nad datą wykopanej wiadomości (czy jest sens ją odgrzewać jeśli nic nie wnosisz) oraz czy wogóle masz cokolwiek w tym temacie do powiedzenia (j.w.)
                              Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.
                              ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
                              FB: http://www.facebook.com/kamilltee

Komentarz

PracujÄ™...
                              X