Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Znalezione w misce olejowej - co to?
Zwiń
X
-
Metalowe to jest.
Widać jakby coś od dłuższego czasu coś o coś tarło, w końcu się wytarło, odleciało i wleciało pomiędzy dwa koła zebate... ale czego? Skrzyni czy właśnie rozrządu? Wcześniej korka nie miałem z magnesem. Prowadnice w sumie nowe, zero zużycia więc łańcuch po nich właściwie powienien chodzić. Cała góra silnika była robiona od nowa, trochę niemożliwe jest bym coś źle poskręcał.
Kurcze, a nie chce mi się znowu rozbierać motocykla, niedawno złożyłem. Powalczę z tym napinaczem rozrządu, jak napnę i będzie dalej stukać to biorę się za odkręcenie pokrywy rozrządu.
Dziękuję za odpowiedzi--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Przypomnę że ślizgi łańcucha rozrządu w ST są plastikowe, Jedyne co wykonane jest z blachy w głowicy i tunelu łańcucha to osłona nad kołami zębatymi wałków rozrządu. Mogła się zaczepić o łańcuch i zagiąć co powodowało hałas aż w końcu się odłamała i wpadła między zęby i łańcuch lub teoria także prawdopodobna teoria z pozostawieniem ciała obcego we wnętrznościach.
Komentarz
-
Zamieszczone przez robkri Zobacz postaPrzypomnę że ślizgi łańcucha rozrządu w ST są plastikowe, Jedyne co wykonane jest z blachy w głowicy i tunelu łańcucha to osłona nad kołami zębatymi wałków rozrządu. Mogła się zaczepić o łańcuch i zagiąć co powodowało hałas aż w końcu się odłamała i wpadła między zęby i łańcuch lub teoria także prawdopodobna teoria z pozostawieniem ciała obcego we wnętrznościach."Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Zamieszczone przez kamilol Zobacz postato bedzie cos ze skrzyni biegów ,jak rozpołowisz silnik to na pewno znajdziesz.
zamiast pisać jakieś głupoty w wątkach lepiej byś się przywitał, przynajniej tak by wypadało.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
-
nowy kolega dostał chyba już kolejne ostrzeżenie- nie wiem tylko czy świadomie nabija posty czy po prostu się zachłysnął, że może odkopać każdy stary post i wpisać tu swoje (nic nie wnoszące) zdanie
zatem Kamilol - zastanów się najpierw nad datą wykopanej wiadomości (czy jest sens ją odgrzewać jeśli nic nie wnosisz) oraz czy wogóle masz cokolwiek w tym temacie do powiedzenia (j.w.)Ostatnio edytowany przez kamilltee; 308.ST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
FB: http://www.facebook.com/kamilltee
Komentarz
Komentarz