Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[750] Za krótka linka sprzęgła i przewód hamulcowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

[750] Za krótka linka sprzęgła i przewód hamulcowy

Cześć,

Zmieniłem kierownicę na szerszą i z innymi kątami i okazało się, że linka sprzęgła i przewód hamulcowy nie starczają...

Orientujecie się może, od jakiego innego moto będzie pasowała linka, która po prostu będzie dłuższa?

Podobnie z przewodem, potrzebuję dłuższy tylko do trójnika.

Może ktoś ma linkę, która dla niego jest za długa i chciałby się zamienić na nowy zamiennik oryginalnej długości (przed sezonem wymieniłem, ale jeszcze nie przejechałem na tej lince nawet 5m).

W razie czego, jak się nie uda dobrać żadnego przewodu hamulcowego, to orientujecie się gdzie w Warszawie mogę dorobić tylko ten krótki od pompy do trójnika? Nie musi być w stalowym oplocie.

PZDR!

Od żadnego moto hamulcowa, musisz dorobić dłuższą

A hamulcowy? Na Allegro są tanie w stalowym oplocie w róznych długościach. Nie wiem jakiej produkcji ale działają
    --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

W temacie linki ul.Kordeckiego przy Pl.Szembeka na Grochowie dorabiałem u niego linkę bo też miałem ,za krótką po wymianie kierownicy ,a przewód chamulcowy spróbuj inaczej poprowadzić .

Komentarz

Odswieżę lekkko. Czy można łączyć w jednym układzie przewody gumowe z tymi w oplocie? Chcę wymienić na dłuższy tylko ten od pompki do trójnika ale nie widzę nigdzie w necie, żeby ktoś oferował takie przewody gumowe, więc chcę kupić w oplocie. Oczywiście piszę o zaciskanych, bo wszyscy jak widzę odradzają skręcane.

Pzdr!

Komentarz

Można.
          sigpic

Komentarz

a ja się zapytam czy ktoś przerabiał temat że lepiej wywalić trujnik żeby pompa lepiej wydawała, i puścić dwa przewody od pompy?

Komentarz

IMO w praktyce nie ma to żadnego znaczenia. Przy przeróbce na oplot wariant bez trójnika jest zwyczajnie tańszy.
              sigpic

Komentarz

Zamieszczone przez Janas_WaWa Zobacz posta
                a ja się zapytam czy ktoś przerabiał temat że lepiej wywalić trujnik żeby pompa lepiej wydawała, i puścić dwa przewody od pompy?
                Normalna rzecz, wiele osób z oplotem stalowym tak robi Nie wywalasz kasy na dodatkowy przewód i końcówki.
                --== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--

Komentarz

Ja tak mam, dwa przewody idą od pompy
                  Enduro nie klęka
                  R 1100 GS '99 - limonka
                  Pajero 3.2 DiD '03

Komentarz

wg mnie bezcelowe jest łączenie gumiakó z oplotem. zaskutkuje to jeszcze wiekszym puchnieciem gumiaka. gdzieś to musi sie rozprezyć i jesli nie uda sie na długosci oplotu to jeszcze mocniej bedzie to działąć a krótkim odcinku gumiaka.

Komentarz

Tez zastanawialem sie jakie przewody kupic.Kupilem w owiewki24 dwa przewody w stalowym oplocie po 120 cm i puscilem od pompy . Koszt ok 160 , wiec niezle.Przewody zaciskane,nie skrecane.Dzialaja bardzo dobrze :-) Mozna kupic naprawde rozne dlugosci.

Komentarz

dzieki za odpowiedź , ja przed samym zlotem rozwaliłem oplot idący do trójnika. Założyłem zwykły gumowy bo gdzieś leżał w piwnicy ale jest tragedia.
                        Ostatnio edytowany przez Janas_WaWa; 642.

Komentarz

Pracuję...
                        X