Zamieszczone przez czeczen
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Zasilanie gaźników.
Zwiń
X
-
Bingo Czeczen. Podcisnienie dochodzące do pompy paliwa. Na zagieciu był pęknięty wężyk i zaciągał lewe powietrze... Dzięki za pomoc.
-
Wygląda ok. sprawdź jeszcze czy masz zaczopowane podciśnienie w drugim kolektorze ssącym.
Zostaw komentarz:
-
mam tak:
zdjęcie0119.jpg
byłem przed chwilą i niby dobrze odpaliła, ale...niskich obrotów w ogóle nie trzyma i przy odpuszczaniu gazu strzały w wydech. to samo przy hamowaniu silnikiem.
Zostaw komentarz:
-
Ja miałem pozamieniane dyszę z nakrętką o czym pisałem wcześniej , przejeździłem cały sezon ale na zimnym nie mogłem odpalić i ssanie nic nie dawało.Zamieszczone przez szafura Zobacz postaFakt.
Zostaw komentarz:
-
Przy zalanych świecach nie pomogło by "podlewanie" strzykawką, w twoim przypadku to raczej za niski poziom paliwa lub ssanie nie działa.Zamieszczone przez orzelekNGI Zobacz postaNie zamieniłem na pewno
pisałem, ze na ciepło chodzi jak należy. Problem jest na zimnym. Czy za wysoki poziom paliwa w gaznikach może powodować zalanie na zimnym?
Zostaw komentarz:
-
Jak miałem pęknięte membrany i lało się paliwo litrami na świece, to nie mógł zapalić. Kręciłem, kręciłem, kaszlał, kaszlał, kręciłem - w końcu palił na jedengar, po chwili na drugi i niby było ok
Wyciągnij i sprawdź jaki mają kolor świece, to coś będziesz wiedział
Zostaw komentarz:
-
Nie zamieniłem na pewno
pisałem, ze na ciepło chodzi jak należy. Problem jest na zimnym. Czy za wysoki poziom paliwa w gaznikach może powodować zalanie na zimnym?
Zostaw komentarz:
-
Chłopie , albo zalewa ci świece , a one są bardzo wrażliwe na nadmiar paliwa ,albo źle poskręcałeś gaźniki ,może pozamieniałeś śubkę , która trzyma wieżyczkę na rurce emulsyjnej z dyszą ''70'' ?
Pozdro
J11
Zostaw komentarz:
-
Ok. Sprawdzę, ale to by na krótko zapaliła jak by wina pompy była....chyba ze podcisnienie spiernicza.
Zostaw komentarz:
-
Sprawdź zasilanie pompy - wężyk podciśnienia
... zdążyłeś odpisać ... zobacz jeszcze czy podczas wyciągania "ssania" przesuwa się suwak po prowadnicy ... możesz czymś cienkim (długi śrubokręt ) sprawdzić czy ssanie dochodzi do właściwego miejsca - w czasie montażu łatwo jest o nieprecyzyjne skręcenie pancerza linki ssania.Ostatnio edytowany przez czeczen; 402.
Zostaw komentarz:
-
jak szalona
to samo jest jak mam z wężyka i butli "na krótko" podłączone paliwko. Po rozgrzaniu jest wszystko ok. zakładam zbiornik i można jeździć.
opuściłem iglice o jeden ząbek...ale to chyba nie wpływa na odpalanie
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: