Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zasilanie gaźników.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czeczen Zobacz posta
    Sprawdź zasilanie pompy - wężyk podciśnienia

... zdążyłeś odpisać ... zobacz jeszcze czy podczas wyciągania "ssania" przesuwa się suwak po prowadnicy ... możesz czymś cienkim (długi śrubokręt ) sprawdzić czy ssanie dochodzi do właściwego miejsca - w czasie montażu łatwo jest o nieprecyzyjne skręcenie pancerza linki ssania.
    Bingo Czeczen. Podcisnienie dochodzące do pompy paliwa. Na zagieciu był pęknięty wężyk i zaciągał lewe powietrze... Dzięki za pomoc.

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    dziś sprawdzę.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    a świece jaki kolor?

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    Zrobione, nowe opaski dane.

Zostaw komentarz:

• Jarek11
    odpowiedział(a)
    Wygląda ok. sprawdź jeszcze czy masz zaczopowane podciśnienie w drugim kolektorze ssącym.

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    mam tak:
    zdjęcie0119.jpg
    byłem przed chwilą i niby dobrze odpaliła, ale...niskich obrotów w ogóle nie trzyma i przy odpuszczaniu gazu strzały w wydech. to samo przy hamowaniu silnikiem.

Zostaw komentarz:

• Jarek11
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szafura Zobacz posta
    Fakt.
    Ja miałem pozamieniane dyszę z nakrętką o czym pisałem wcześniej , przejeździłem cały sezon ale na zimnym nie mogłem odpalić i ssanie nic nie dawało.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    Fakt.

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez orzelekNGI Zobacz posta
    Nie zamieniłem na pewno pisałem, ze na ciepło chodzi jak należy. Problem jest na zimnym. Czy za wysoki poziom paliwa w gaznikach może powodować zalanie na zimnym?
    Przy zalanych świecach nie pomogło by "podlewanie" strzykawką, w twoim przypadku to raczej za niski poziom paliwa lub ssanie nie działa.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    Jak miałem pęknięte membrany i lało się paliwo litrami na świece, to nie mógł zapalić. Kręciłem, kręciłem, kaszlał, kaszlał, kręciłem - w końcu palił na jedengar, po chwili na drugi i niby było ok Wyciągnij i sprawdź jaki mają kolor świece, to coś będziesz wiedział

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    Nie zamieniłem na pewno pisałem, ze na ciepło chodzi jak należy. Problem jest na zimnym. Czy za wysoki poziom paliwa w gaznikach może powodować zalanie na zimnym?

Zostaw komentarz:

• Jarek11
    odpowiedział(a)
    Chłopie , albo zalewa ci świece , a one są bardzo wrażliwe na nadmiar paliwa ,albo źle poskręcałeś gaźniki ,może pozamieniałeś śubkę , która trzyma wieżyczkę na rurce emulsyjnej z dyszą ''70'' ?
    Pozdro
    J11

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    Ok. Sprawdzę, ale to by na krótko zapaliła jak by wina pompy była....chyba ze podcisnienie spiernicza.

Zostaw komentarz:

• czeczen
    odpowiedział(a)
    Sprawdź zasilanie pompy - wężyk podciśnienia

... zdążyłeś odpisać ... zobacz jeszcze czy podczas wyciągania "ssania" przesuwa się suwak po prowadnicy ... możesz czymś cienkim (długi śrubokręt ) sprawdzić czy ssanie dochodzi do właściwego miejsca - w czasie montażu łatwo jest o nieprecyzyjne skręcenie pancerza linki ssania.
    Ostatnio edytowany przez czeczen; 402.

Zostaw komentarz:

• orzelekNGI
    odpowiedział(a)
    jak szalona to samo jest jak mam z wężyka i butli "na krótko" podłączone paliwko. Po rozgrzaniu jest wszystko ok. zakładam zbiornik i można jeździć.
    opuściłem iglice o jeden ząbek...ale to chyba nie wpływa na odpalanie

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X