Zalalem dziś silnik po składaniu, a raczej chciałem. Di zbiornika weszło 3.5 l i jest pełen, poziom nie maleje. Krecilem wałem i nic. Gdzie popełniłem błąd? Przepraszam z góry, ale nie szukałem na telefonie rozwiązania na forum tylko pytam że względu na czas.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Zalewanie olejem suchego silnika
Zwiń
X
-
W 660 trzeba wlać olej przez dekiel od regulacji zaworów nie pamiętam ile, chyba po to by wypełniły się nim wgłębienia w które chowają się krzywki i do obudowy filtra oleju, też nie pamiętam ile. Ale u was chyba nie ma żadnych dekielków w czapce zaworów, może faktycznie odmą. A w mądrej książce nic nie napisali na ten temat?
Komentarz
-
Jak tak przeglądałem, to nie ma wzmianki o tym.. Po 5h nie ruszającego się poziomu, ściągnąłem olej ze zbiornika i.. okazało się, że dolny wąż zapchał się sreberkiem z otwarcia oleju, musiało mi przez nieuwagę wpaść..zastosowałem się też i część oleju wlałem na rozrząd
czujnik wyłączył kontrolkę
Komentarz
-
Zamieszczone przez szafura Zobacz postaJak tak przeglądałem, to nie ma wzmianki o tym.. Po 5h nie ruszającego się poziomu, ściągnąłem olej ze zbiornika i.. okazało się, że dolny wąż zapchał się sreberkiem z otwarcia oleju, musiało mi przez nieuwagę wpaść..zastosowałem się też i część oleju wlałem na rozrząd
czujnik wyłączył kontrolkę
Nie masz takiego sitka?"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
-
Zamieszczone przez rootolf Zobacz postaW zbiorniku oleju jest siatka na całej długości, właśnie po to, żeby nic nie zapchało dolnego węża i aby większe nieczystości nie wracały do obiegu.
Nie masz takiego sitka?
Zamieszczone przez pietia Zobacz postaMusisz odpowietrzyć magistralę olejową - śrubką ze zdjęcia
[ATTACH=CONFIG]16443[/ATTACH]
Komentarz
-
Zamieszczone przez szafura Zobacz postaTo coś nowego, nie zaglądałem nigdy. Czy to jest w formie jakby płaszczyzny robiącej przekrój poziomy? Jakie to ma oczka?
2012-08-10 23.58.34.jpg 2012-08-10 23.58.05.jpg"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Komentarz
Komentarz