Zamieszczone przez dex
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
ciężko pali
Zwiń
X
-
No to że pali bez ssania to nie jest powód do zadowolenia akurat.Zamieszczone przez Spawn669 Zobacz postamam podobnie jak dex. Po remoncie bez różnicy czy motór ma otwarte kraniki czy nie. Po dwutygodniowym staniu odpala od strzała i to bez ssania.Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
jak dla mnie to jest coś nie tak bo bez ssania moja paliła jak miałem rozpieprzone gaźnikiZamieszczone przez Łojek Zobacz postaNo to że pali bez ssania to nie jest powód do zadowolenia akurat.
po remoncie muszę ssanie pociągnąć
Komentarz
-
U mnie też tak było-zaworki od ssania były powycierane i nie trzymały. Objawem było pokaźne spalanie i wiecznie czarne świece. ale odpalał od strzała bez ssaniaZamieszczone przez sewer Zobacz postajak dla mnie to jest coś nie tak bo bez ssania moja paliła jak miałem rozpieprzone gaźniki
po remoncie muszę ssanie pociągnąć
Po wymianie zaworków, uszczelek, w których te zaworki pracują spalanie na trasie 5,7 l/100km, skład mieszanki opanowany, ale odpalam już na ssaniu, żeby nie kręcić za długo.
Komentarz
-
sorki za bykaZamieszczone przez sewer Zobacz postatemat cieżkiego palenia rozwiązany (tak mi się wydaje )
wykonane małe poprawki pomogły ,moto po 2-tygodniach postoju odpaliło po jednym obrocie wału
1.czyszczenie pompki paliwa
2.wymiana przewodu podciśnienia (głowica - pompka paliwa) (był załamany )
3.montaż filtra paliwa przed pompką

Komentarz
-
Odpisuje dopiero dzisiaj, ponieważ nie miałem dostępu do neta.Zamieszczone przez orzelekNGI Zobacz postaU mnie też tak było-zaworki od ssania były powycierane i nie trzymały. Objawem było pokaźne spalanie i wiecznie czarne świece. ale odpalał od strzała bez ssania
Po wymianie zaworków, uszczelek, w których te zaworki pracują spalanie na trasie 5,7 l/100km, skład mieszanki opanowany, ale odpalam już na ssaniu, żeby nie kręcić za długo.
Nie wiem dlaczego u mnie tak jest, że motór praktycznie odpala bez ssania, ale na pewno nie przekłada się to na wyższe spalanie. W trasie rekordowo potrafiłem zejść do 5,3-5,4 l/100 km ale jadąc z plecaczkiem i tabołami (pełny kufer, 2 duże sakwy, 2 śpiwory, karimaty, namiot, tankbag maksymalnie rozłożony). Normą w trasie było 5,6 - 5,7 l/100 km przy takim załadunku. Alę będę musiał chyba luknąć w gaźniki bo przy większym odkręceniu za mną pośmierdywało paliwem...
Komentarz
-
SewerZamieszczone przez sewer Zobacz postatemat cieżkiego palenia rozwiązany (tak mi się wydaje )
wykonane małe poprawki pomogły ,moto po 2-tygodniach postoju odpaliło po jednym obrocie wału
1.czyszczenie pompki paliwa
2.wymiana przewodu podciśnienia (głowica - pompka paliwa) (był załamany )
3.montarz filtra paliwa przed pompką

Czy możesz podrzucić na maila jakieś photo z tych modyfikacji ? Jaki filtr paliwa dołożyłeś ? ja mam ten sam problem.
marek.ksiazek@onet.pl
Komentarz
-
spoko jak będę miał dostęp do moto to porobię fotyZamieszczone przez Marek Zobacz postaSewer
Czy możesz podrzucić na maila jakieś photo z tych modyfikacji ? Jaki filtr paliwa dołożyłeś ? ja mam ten sam problem.
marek.ksiazek@onet.pl
Komentarz
-
Ja widziałem teresę z dołożoną pompą paliwa elektryczną, taką jak ma afryka czy varadero albo inne gaźnikowce. Pompę podciśnieniową też trzeba czyścić i wymieniać z czasem membranę, nic nie jest wieczne.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Nie zakręcam kraników i tak nie chce zapalić.CZY MOŻNA POLECIEĆ NA PATENCIE I POMPE ZAPORZYCZYĆ?
Komentarz