Zamieszczone przez dex
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
ciężko pali
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Spawn669 Zobacz postamam podobnie jak dex. Po remoncie bez różnicy czy motór ma otwarte kraniki czy nie. Po dwutygodniowym staniu odpala od strzała i to bez ssania.Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
Zamieszczone przez Łojek Zobacz postaNo to że pali bez ssania to nie jest powód do zadowolenia akurat.
po remoncie muszę ssanie pociągnąć
Komentarz
-
Zamieszczone przez sewer Zobacz postajak dla mnie to jest coś nie tak bo bez ssania moja paliła jak miałem rozpieprzone gaźniki
po remoncie muszę ssanie pociągnąćPo wymianie zaworków, uszczelek, w których te zaworki pracują spalanie na trasie 5,7 l/100km, skład mieszanki opanowany, ale odpalam już na ssaniu, żeby nie kręcić za długo.
Komentarz
-
Zamieszczone przez sewer Zobacz postatemat cieżkiego palenia rozwiązany (tak mi się wydaje )
wykonane małe poprawki pomogły ,moto po 2-tygodniach postoju odpaliło po jednym obrocie wału
1.czyszczenie pompki paliwa
2.wymiana przewodu podciśnienia (głowica - pompka paliwa) (był załamany )
3.montaż filtra paliwa przed pompką
Komentarz
-
Zamieszczone przez orzelekNGI Zobacz postaU mnie też tak było-zaworki od ssania były powycierane i nie trzymały. Objawem było pokaźne spalanie i wiecznie czarne świece. ale odpalał od strzała bez ssaniaPo wymianie zaworków, uszczelek, w których te zaworki pracują spalanie na trasie 5,7 l/100km, skład mieszanki opanowany, ale odpalam już na ssaniu, żeby nie kręcić za długo.
Nie wiem dlaczego u mnie tak jest, że motór praktycznie odpala bez ssania, ale na pewno nie przekłada się to na wyższe spalanie. W trasie rekordowo potrafiłem zejść do 5,3-5,4 l/100 km ale jadąc z plecaczkiem i tabołami (pełny kufer, 2 duże sakwy, 2 śpiwory, karimaty, namiot, tankbag maksymalnie rozłożony). Normą w trasie było 5,6 - 5,7 l/100 km przy takim załadunku. Alę będę musiał chyba luknąć w gaźniki bo przy większym odkręceniu za mną pośmierdywało paliwem...
Komentarz
-
Zamieszczone przez sewer Zobacz postatemat cieżkiego palenia rozwiązany (tak mi się wydaje )
wykonane małe poprawki pomogły ,moto po 2-tygodniach postoju odpaliło po jednym obrocie wału
1.czyszczenie pompki paliwa
2.wymiana przewodu podciśnienia (głowica - pompka paliwa) (był załamany )
3.montarz filtra paliwa przed pompką
Czy możesz podrzucić na maila jakieś photo z tych modyfikacji ? Jaki filtr paliwa dołożyłeś ? ja mam ten sam problem.
marek.ksiazek@onet.pl
Komentarz
-
Zamieszczone przez Marek Zobacz postaSewer
Czy możesz podrzucić na maila jakieś photo z tych modyfikacji ? Jaki filtr paliwa dołożyłeś ? ja mam ten sam problem.
marek.ksiazek@onet.pl
Komentarz
-
Ja widziałem teresę z dołożoną pompą paliwa elektryczną, taką jak ma afryka czy varadero albo inne gaźnikowce. Pompę podciśnieniową też trzeba czyścić i wymieniać z czasem membranę, nic nie jest wieczne.Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz