Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Rzęzi przy więcej niż 4K obrotów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• vcx
    odpowiedział(a)
    W moim stawiam na łańcuszek rozrządu, ale to się okaże w zimę bo wtedy zamierzam to zmieniać :-)
    Na dobrą sprawę można coś zobaczyć czy pod zbiornik nie włożyć, choćby jakąś dentkę stara, może pomoże :-)

Zostaw komentarz:

• tlaguz
    odpowiedział(a)
    A co zrobić z takim korkiem? U mnie wpada w wibracje przy 4000-5000obr. podczas hamowania silnikiem. Jak zasłonię go ręką to jest ciszej więc to chyba to.
    Ogólnie bak jak jest do połowy pusty to wibruje i robi za membranę. Pod bakiem są ślady jakiejś gąbki, czy odtworzenie jej coś zmieni?

Zostaw komentarz:

• pehowiec
    odpowiedział(a)
    W xt 600 rzęził mi zbiornik, boczna ściana zbiornika. Jak latarką podświetliłem środek zbiornika to było widać jak paliwo bąbelkuje. Może to była wada zbiornika ale obstawiłem że jest tak rozje....y że cały drży . No ale to inna para kaloszy bo to był singiel. "Szukajcie a znajdziecie "

Zostaw komentarz:

• Pavlus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pehowiec Zobacz posta
    Wszyscy zamilkli tylko teresa rzęzi . wentylator też nie ? czy znalazłeś przyczynę ?
    Nie mialem czasu sprawdzic wentylatora. Jak narazie na pewno rzęzi z okraglych kratek wlotów powietrza tak jak napisał @qba. I delikatnie, bardzo delikatnie korek wlewu paliwa, tak jak napisał @szafura - coś tam się porusza, ale to nie jest główny sprawca rabanu

Jak dojdę, który to ananas tak się telepie i rzęzi to nie omieszkam napisac.

Zostaw komentarz:

• pehowiec
    odpowiedział(a)
    Wszyscy zamilkli tylko teresa rzęzi . wentylator też nie ? czy znalazłeś przyczynę ?

Zostaw komentarz:

• pehowiec
    odpowiedział(a)
    Sprawdz silniczek wentylatora, u mnie tak było. Przytrzymaj palcem wiatrak ( oczywiście na zimnym silniku ,albo odepnij wentylator, żeby Ci palca nie szlifło ).Też szukałem aż zalazłem.
    Ostatnio edytowany przez pehowiec; 4462.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pavlus Zobacz posta
    No niestety browara ani flaszki nie będzie Tak jak u kolegi vcx - korek trzyma się jak przyspawany. Coś musi być pod zegarami.
    Ale nie sam korek, tylko sam zamek w korku. U mnie ta blaszka w środku, która fizycznie blokuje korek o zbiornik latała. Wpadała w wibracje od 3-5tys. Zanim to znalazłem to rozebrałem pół motocykla, aż raz oparłem się ręką o bak

Zostaw komentarz:

• qba
    odpowiedział(a)
    Moim zdaniem dwie opcje - plastiki (gumki już nie dają radę), albo te zajebiste kratki w tych okrągłych wlotach powietrza. Luzują się i właśnie w tej okolicy obrotów napierdalają jak szalone. Ja je kleiłem (nie dało rady), a potem dociskałem na tych mocowaniach zaciskowych (trzeba plastiki zdjąć do tego).

Zostaw komentarz:

• Pavlus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szafura Zobacz posta
    Sprawdź korek wlewu paliwa. Stawiam browara, że to to
    No niestety browara ani flaszki nie będzie Tak jak u kolegi vcx - korek trzyma się jak przyspawany. Coś musi być pod zegarami.

Zostaw komentarz:

• vcx
    odpowiedział(a)
    U mnie korek napewno nie bo tak ciasno się trzyma, że żeby go odkręcić to obie rękoma trzeba... W zimę będę go rozbierał to zobaczę czy są, czy powinny być a jeśli tak to w jakim stanie są gumy trzymające silnik

Zostaw komentarz:

• Pavlus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szafura Zobacz posta
    Jeśli to jest to, to nawet połóweczkę Ci wyślę słowo honoru! Ale to chyba byłoby zbyt oczywiste, dzisiaj będę w garażu to sprawdzę.

Zostaw komentarz:

• szafura
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Prince
    odpowiedział(a)
    To juz całkiem nie łapię. Rzędówka co sie trzęsie. Mniejsze wibracje to ostatni argument jaki jestem z stanie zrozumieć za kupowaniem takiego bezsensownie ciężkiego kloca. A tu lipa. Też sie trzęsie ;D

Zostaw komentarz:

• vcx
    odpowiedział(a)
    U mnie aż cały bak drży no i pokolei wszystko, zegary, nawet na siedzeniu to strasznie czuć. Wiem, że to jest coś nie tak bo niekiedy jest dobrze, ale najczęściej drży wszystko.

P. S. A siedzenie drży jak dildo :-D

- - - Zaktualizowano - - -

Zaczynam się zastanawiać czy to nie jakieś gumy trzymające silnik?

Zostaw komentarz:

• Beniamin
    odpowiedział(a)
    Zazwyczaj klakson.

Zostaw komentarz:

Pracuję...
X