Rozrusznik kręci ale nie ma odezewu ze strony silnika. Jakies pomysly?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Yamaha xtz 660 nie chce odpalic
Zwiń
X
-
Sprubuj na ssaniu przekręcić do końca manetką i odpuścić z 10 razy a potem zakręcić rozrusznikiem, jeśli nie złapie to powtórz. Mechanik mi mówił że te silniki mają taki system wtryskiwania paliwa prosto do cylindra, czy coś w tym stylu. Mi pomogło.
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kozu Zobacz postaSprubuj na ssaniu przekręcić do końca manetką i odpuścić z 10 razy a potem zakręcić rozrusznikiem, jeśli nie złapie to powtórz. Mechanik mi mówił że te silniki mają taki system wtryskiwania paliwa prosto do cylindra, czy coś w tym stylu. Mi pomogło.
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kozu Zobacz postaSprubuj na ssaniu przekręcić do końca manetką i odpuścić z 10 razy a potem zakręcić rozrusznikiem, jeśli nie złapie to powtórz. Mechanik mi mówił że te silniki mają taki system wtryskiwania paliwa prosto do cylindra, czy coś w tym stylu. Mi pomogło.
Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalkatakiego cuś to nawet R 1 czy Hayabusa nie ma...
Gazior w 660'tce nie ma nawet pompki zrywu dość popularnej w japońskich gaznikach. Tam się nic nie wtryskuje. Pewnie nie dostaje paliwa. Albo się coś przytkało albo pompa nie może podać. Trzeba po kolei i metodyczne sprawdzić. Iskre, czy dochodzi paliwo do gaźnika i czy z niego wychodzi do cylindra. Jeżeli tak to. Musi gadać. Można spróbować odpalać z butelki jeżeli to pompa. Można zalać trochę do gaźnika strzykawka. Pierwsze to jednak trzeba sprawdzić czy jest dobra iskra i w dobrym momencie.Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Prince Zobacz postaTo ta " okazyjna " tenera za 3tyś?
wybacz
Iskre, paliwo sprawdzałeś?
P.S dzięki panowie za podpowiedzi
Komentarz
-
Zamieszczone przez nemo Zobacz postaDajcie spokój z uprzejmościami, sprawdziłeś czy masz iskrę i czy paliwo dochodzi?
Podczas powrotu z Kaszub tez mieliśmy taki problem, okazało się że cewka spadła od drgań ze świecy. A już szukaliśmy lawety
Komentarz
-
Zamieszczone przez Prince Zobacz postaA jak i co do tej pory sprawdzałeś?
Komentarz
-
Zamieszczone przez nemo Zobacz postaMoże to co u mnie
Po dłuższym przestoju trzeba dmuchnąc w wężykNie wiem o co chodzi ale po 2 tyg mogę kręcić ile chce a nie zapali. Tak dmuchnę w odpowietrzenie gaźnika to odpala od razu.
Komentarz
Komentarz