Mam pytanie, ponieważ lakiernik zwalił mi strasznie lakierowanie plastików i baku ponieważ kładł bardzo cienkie warstwy lakieru i na końcu położył jeszcze cieńszą warstwę lakieru bezbarwnego i teraz moje pytanie czy mogę teraz na to położyć jakikolwiek bezbarwny lakier czy już teraz nic z tym nie zrobię. I czy może to być lakier w sprayu czy lepiej malować ten bezbarwny sprężarką ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Malowanie plastików bezbarwnym lakierem.
Zwiń
X
-
Mistrzem malowania nie jestem, ale kiedy kładłem na szybko, na niezmatowiony to zawsze były odpryski, schodzenie płatami itp. akcje.
Matowałem chyba 5000 tys. na mokro i wtedy można działać.
Jak zmatujesz to dobrze spłucz wodą, nie susz żadnymi szmatami, papierem i nie dotykaj ręką, bo sostawisz tłuste plamy lub kurz.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
-
Jak malujesz wszystko razem po kolei czyli najpierw tzw bazę czyli lakier kolorowy, poczekasz chwilę aż przyschnie i dopiero kładziesz bezbarwny to ładnie się wszystko połączy i nie trzeba matowić podłoża. Ale jeśli już lakier wysechł i w pełni się utwardził położona nowa warstwa bezbarwnego zejdzie od razu nawet po lekkim otarciu spodniami albo paznokciem jak mówi Lukass. Po zmatowieniu oprócz spłukania woda najlepiej jeszcze przetrzeć powierzchnię szmatką nasączona nitro albo benzyną ekstrakcyjną dla lepszego odtłuszczenia powierzchni ale uważaj żeby nie była to jakaś szmata od podłogiczy coś takiego bo zostawi ci jakieś farfocle i będzie skucha
. Miłej zabawy.
Był Junak M10, WSK125, potem xt600z i xtz750 aż w końcu przyszło nawrócenie, lc4 620 sc, exc 520, a teraz
No i oczywiście WSK 125 73' jest nadal, fajnie powspominać szczeniackie czasy
sigpic
Komentarz
Komentarz