Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Śrubki do owiewki (boczków)
Zwiń
X
-
W ogóle nie wiele widać z tego zdjęcia co można przykręcić tym najgrubszymi i najdłuższymi śrubami to nie mam pomysłu, chyba że nadają się one do przetoczenia na wzór tych śrub którymi przykręca się boczne panele do zbiornika. Niby napisali wyraźnie jakie i ile sztuk śrubek i podkładek metalowych oraz plastikowych jest do czego konkretnie ale nie ma gumowych nakrętek. Trzeba by to pomacać co to warte bo fotka słabiutka w opisie nie podają wymiarów, typowa Angolska nonszalancja uznali że nikt się nie zna na tym i olali taki drobiazg. Wydać dobrze ponad stówkę na garść śrubek które nawet nie będą podobne do oryginałów to nie bardzo mi pasi.
-
Znalazlem cos takiego na ebay-u na wyspach, ale nie widze tych malych srubek, ze zdjecia powyzej.
http://www.ebay.co.uk/itm/YAMAHA-XTZ...#ht_1450wt_956
Kamyk
Zostaw komentarz:
-
Jeszcze mi się nie zdarzyło. Ładuję smar do gwintów i na razie jest cacy.Zamieszczone przez siedlar Zobacz postajedyny minus to że jak się zacierają gwinty to już na dobre
Zostaw komentarz:
-
ja u siebie przy okazji jakichkolwiek rozbiórek wymieniam na nierdzewne, jedyny minus to że jak się zacierają gwinty to już na dobre
Zostaw komentarz:
-
Właśnie szukam wykonawcy. W swoich moto staram się wymieniać jak najwięcej śrub na nierdzewki. Śruby plastików , to zawsze wąskie gardło. Niby wczoraj dostałem w prezencie 2 szt. oryginałów od ST, ale docelowo chcę mieć źródełko dużych śrub grzybkowych do wszelkiej maści sprzętów.
Zostaw komentarz:
-
Piotr_J - a ty cos wiesz nt. tych srub? Moglbys je wykonac, czy po prostu tez potrzebujesz?
Kamyk
Zostaw komentarz:
-
z grzybkiem 15 może być problem, ale koleś powiedział mi tak na szybko, że jest to do zrobienia z tym, że w dużych ilościach inaczej się nie opłaca, wychodzilo by jakieś 8-12 zł za sztukę, także musiałby się konkretnie określić i może gdyby nam wyszło ok 100 sztuk i zrobiłza za 8zł to wtedy gra warta swieczki. Jedyne w czym problem to niewiem czy znajdziemy w standardzie śrubę z łbem tzw koupakowym-soczewkowym tak się chyba zwie
w takim rozmiarze 15.
Teraz mam urwanie penisa na mym drugim etacie, ale jak tylko będę miał chwile to pomierze dokładnie jakiś rys stworze i przycisne go żeby konkretnie podał cene i ile szt byśmy musieli zrobić żeby się tego chwycił i żebyśmy wszyscy byli zadowoleni z cenyOstatnio edytowany przez siedlar; 193.
Zostaw komentarz:
-
Siedlar, od dłuższego czasu szukam czegoś z tak dużym łbem grzybkowym (oryginał ma 15.8 mm). Generalnie śruby grzybkowe do plastików to duży problem. Podobne mam w Fazerze i Bandicie. Tak więc zapotrzebowanie jest duże.
Zostaw komentarz:
-
21 za sztuke
można kupić nierdzewną za nie wiem może 10 gr za sztukę i rureczke na nią żeby się dystans robił i dziękuje bo 21 zł za sztuke to jakaś masakra w biały dzień, jeśli była by możliwaość to jeszcze można przetoczyć chociaz przy paru szt to się może nie opłacać chyba że po znajomości
Próbuje sie dodzwonić do znajomego tylko narazie cos mi nie odbira czy by zrobił te śrubki i za ile, dam Wam znać jeśli tylko czegoś się dowiemOstatnio edytowany przez siedlar; 193.
Zostaw komentarz:
-
Piotr_J - jestem chetny na dwa komplety
Na zapas jeden. Te do centralnej zakupie w intermotors albo na allegro, ale boczne by sie przydaly, bo mam jedna sztukowana i fajnie bylo by je wymienic.
Kamyk
Zostaw komentarz:
-
Ja chętnie bym przytulił ze 4 szt na zapas bo na razie wszystkie mam ale już raz szukałem jak poturlała się w śmieci garażowe, chętnie też bym przygarną ze 4 szt tych do czachy bo jedna mi gdzieś wylatała w trakcie jazdy po szutrowej tarce a te z allegro są raz że z amelinium
to łby mają mniejsze.
Zostaw komentarz:
-
Słuchajcie, czy byłoby zainteresowanie śrubami do boczków ze stali nierdzewnej? Ile bylibyście w stanie zapłacić za takie śruby w oryginalnych wymiarach? Zastanawiam się nad dorobieniem. 1 szt. oryginalnych Yamaha wyceniła mi wczoraj na 21,07 PLN brutto.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: