Wystarczy nadać lekkie wygięcie w drugą strone i w razie czego oddali się od gaźników.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Gmole - dywagacje teoretyczne w poszukiwaniu ideału
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez _ja Zobacz postamoje są wybrakowane. niestety producent nie odpisuje na maile.Hvězdy chtějí patřit Tobě...
Komentarz
-
Zamieszczone przez xieciu Zobacz postaa czego Ci brakuje?One mają 3 punktowe mocowanie do ramy, dolne nie pasuje, a środkowe średnio. Też je niestety mam i leżą pod ścianą. Jak by były z drewna to chociaż bym je porąbał i spalił
no chyba że ja nie rozumiem, jak one mają być zamocowane...
Komentarz
-
Zanim znalazłem idealne gmole do ST przewaliłem kawał sieci.
Wrzucam niektóre rozwiązania, może ktos znajdzie w nich inspirację.
Te ostatnie zdjęcia to gmole drakuli na mojej Teresie
Ostatnio edytowany przez Łojek; 396.Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
No co ty, wszystko widać jak na dłoni na każdej fotce są tu gmole mocowane w jednym punkcie do ramy( dolne części kołyski), dwóch (dolne i górne części kołyski), trzech (dolne i górne części kołyski oraz tuleje mocowania silnika do ramy) wszystkie mają jeden mniej-więcej różny sposób połączenia w okolicy widelca czyli są skręcone ze sobą jak Rumuny lub poprzeczka z płaskownika lub rurki z dospawanymi na jej końcach uszami ale zasada mocowania w tym miejscu podobna czyli nie powiązana w żaden sposób z ramą.
Komentarz
-
Zamieszczone przez _ja Zobacz postawydaje mi się (aczkolwiek nie mam pewności) że brakuje łącznika pomiędzy ramą a górnym mocowaniem.
no chyba że ja nie rozumiem, jak one mają być zamocowane...Hvězdy chtějí patřit Tobě...
Komentarz
-
Zamieszczone przez _ja Zobacz postafajne te foty, tylko nie widać jak są mocowane...
wszystko jest w tym wątku wczesniej
to dodatkowe tylne mocowanie działa na takiej zasadzie jak kierownic w rowerze: rozporowy klin wciągany śrubąST legenda Dakaru http://passion4travel.pl/index.php/c...dow/motocykle/
FB: http://www.facebook.com/kamilltee
Komentarz
-
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bartas Zobacz posta
Komentarz
-
kolega właśnie odebrał nowe gmole made by BMW.
ze zdziwieniem zauważyłem, że żadne z mocowań nie jest "na sztywno". wszystkie są oparte o płaskowniki, które w razie gleby się wyginają, nie uszkadzając w żaden sposób symetrii ramy.
to chyba jednak najlepsze rozwiązanie...
gmol.jpg
Komentarz
-
Robiłem ostatnio zawory bez zdejmowania rumuńskich gmoli.
Są tak zrobione, że można zdjąć plastiki i do wszystkiego jest dostęp.
Czyli podsumowując
gmole można zakładać i zdejmować bez ruszania plastików,
a plastiki mozna zdejmować i zakładać bez ruszania gmoli.Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Loud pipes save lives...
https://picasaweb.google.com/108651862641483365846
Komentarz
-
Zamieszczone przez Łojek Zobacz postaRobiłem ostatnio zawory bez zdejmowania rumuńskich gmoli.
Są tak zrobione, że można zdjąć plastiki i do wszystkiego jest dostęp.
Czyli podsumowując
gmole można zakładać i zdejmować bez ruszania plastików,
a plastiki mozna zdejmować i zakładać bez ruszania gmoli.
Zamieszczone przez Janas_WaWa Zobacz postaŁojek a robili oni stelaże pod kufry ? masz może foty?
Jak chcesz do xtz750 to najbardziej przemyślane robi Robert (Motostel) jednak wymagają one lekkiego podginania (kur... jak można tak krzywo spawać!). Większość pod kufry które widziałem składają się z płaskowniczków, Robert robi z rurek. Mi się sprawdzają pod kufry oraz jako gmoleDo wyboru masz ramki pod kufry alu i plastikowe.
Ostatnio edytowany przez LukaSS; 4.--== XtzParts.com - części do XTZ 660 i 750 oraz TDM 850-900 ==--
Komentarz
Komentarz