Witam!
Obecnie mam założoną szybę Loster'a o długości 46cm. Niestety jej kąt pochylenia jest taki, że zbyt mocno leży i z tej wydawać by się mogło dużej szyby - nic nie wychodzi.
Ze zdjęć motocykli na allegro, jak i samych szyb wychodzi, że dosyć dobry kompromis długości, kąta i wyglądu mają szyby MGG. Niby szyba to szyba, ale są spore różnice w długościach. Na przykładzie Loster'a widać, że większa długość wcale nie musi się równać większej osłonie przed wiatrem.
Mam info o długościach tych szyb (wszystkie MGG):
- 39,5cm
szyba395.jpg
- 42,5cm
szyba425.jpg
- 48cm
szyba480.jpg
Powiem krótko - idzie ogłupieć. Wychodzi takie kupowanie kota w worku.
Może ktoś coś podpowie, podzieli się swoimi spostrzeżeniami.
Obecnie mam założoną szybę Loster'a o długości 46cm. Niestety jej kąt pochylenia jest taki, że zbyt mocno leży i z tej wydawać by się mogło dużej szyby - nic nie wychodzi.
Ze zdjęć motocykli na allegro, jak i samych szyb wychodzi, że dosyć dobry kompromis długości, kąta i wyglądu mają szyby MGG. Niby szyba to szyba, ale są spore różnice w długościach. Na przykładzie Loster'a widać, że większa długość wcale nie musi się równać większej osłonie przed wiatrem.
Mam info o długościach tych szyb (wszystkie MGG):
- 39,5cm
szyba395.jpg
- 42,5cm
szyba425.jpg
- 48cm
szyba480.jpg
Powiem krótko - idzie ogłupieć. Wychodzi takie kupowanie kota w worku.
Może ktoś coś podpowie, podzieli się swoimi spostrzeżeniami.
Miałem chwilę od Lostera. MGG choć skręcona na dwa płaskowniki bo pękła nadal jest w moim moto. Mam 185 cm wzrostu i jeźdzę w szczękowcach. Jest głośno - ale w takim kasku to normalność. W Losterze miałem cały syf z drogi, wodę i robactwo na wizjerze, dokłądnie na wysokości oczu. Teraz ta szyba jeździ w czerwonej ST po Xenonie
Przy MGG patrzę ok. 15 cm nad nią. Powietrze wali w czubek kasku, wizjer czyściutki. Za szybą nie jest cicho ale za to brak syfu, dość spokojnie, można jechać stówą ze szczęką w górze. A po założeniu deflektora to jest bajka. Widać po czystości ubrania i kasku jak przebiega struga powietrza. Przy MGG i Losterze po założeniu handbarów Acerbis Rally Brush walą one lekko w szybę (przy naprawdę max skręceniu kierownicą). Po zmianie kiery na akcesoryjnego Reikona to samo.

Komentarz