Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kolory XTZ 750

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Kolory XTZ 750

Witam
    Czy ktoś może mi pomóc w określeniu kolorów (nazwy ze strony https://www.motorcyclespareparts.eu/...ts/color-codes lub numery RAL) dla mojej XTZ750 z roku 93 (ale malowanie ma chyba z 92). Właściwie potrzebuję tylko dwa kolory - biały i ciemno granatowy.
    yamaha-xtz-750.jpg
    XTZ-farb-92-lil.jpg

Szukałem już w wielu miejscach ale nic konkretnego nie mogę znaleźć. Czy w ogóle XTZ750 ma naklejkę z kodami kolorów?
    Ostatnio edytowany przez sowtus; 4597.

A na co ci to?? Jeśli chcesz odmalować Tereskę to zdejmij owiewke, przepoleruj żeby kolorek odświeżyć , albo całą Teresą podjechać możesz do dobrej mieszalni i ci dopasują. Np. mieszalnie firmowe Standox mają fiszki z kodami wszystkich marek , więc powinni dopasować idealnie i podać kod lakieru.

Komentarz

Ten biały to jakiś perłowy metalik, różne źródła podają różne kody.

オートバイの純正色やカスタム系のウレタン塗料を販売しております。このほか他、塗装用品や便利な図面つきの純正色の塗料セット、塗装手順を写真つきで掲載していますのでお役に立てればと思います

Chyba poszedłbym do lakierni...

Komentarz

Miałem połamaną owiewkę, którą właśnie naprawiłem za pomocą żywicy epoksydowej i chciałbym ją pomalować czymś*w sprayu (a wiem, że na podstawie palety RAL da się zamówić przez neta gotowce)

Komentarz

Problem w tym, że ralowska paleta nie bardzo pokrywa veie z yamahowską. Szczególnie w metalikach.
          Jeżeli jest jeden cylinder to pozostaje tylko jeden wybór...
          Jeżeli jest wybór to mogą być nawet cztery...

Komentarz

Pracuję...
          X